Finns det en högre makt?

Tror du på gud eller någon högre makt? Tror du på ödet och att allt har en mening eller är det slumpen?



Vad jag tror om högre makt
Jag tror inte på den såkallade gud, en gammal farbror med skägg och paltor som hänger, som styr och ställer över oss, där uppe, nere, till höger eller vänster eller vart han nu än finns någonstans. Men någon högre makt kan jag faktiskt ibland tro på. Och varför jag bara tror på det ibland är för att jag bara känner så i min kropp, i vissa tillfällen.
Ibland måste något finnas och beskydda en. Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro eller uttrycka mig till er så det inte låter att jag är 100 % säker på min tro, för den varierar faktiskt från dag till dag.
Jag kan tro att vi människor har fått lånat den här skepnaden som nu är vår kropp, den största gåvan vi fått är vår kropp och livet som vi kan leva med just det här utseendet. Före födseln och efter döden, vem vet, vi kanske byter skepnad?

Vad jag tror om ödet
Min åsikt är faktiskt lika öppen här som när det gäller högre makt. Jag är nog lite mer för ödet och att saker som händer har en mening till varför det hände. Det finns saker som vi själva ligger i grund till. Som jag anser har en mening att man gjort. Att jag går på den skola som jag går på, att jag har dom kompisarna jag har, de kläder jag har, och att jag har den pojkvän som jag har. Det finns en mening att dessa saker händer, de är liksom jag. De ska bara hända mig.

Dessa djupa funderingar är så djupa att de är svåra att förklara, idag var det svårare för mig att diskutera om detta ämne än om jag kanske skulle prata om det imorgon. Men som sagt, det finns en mening med att jag ska lägga ut det här just nu, det är därför jag har skrivit det just nu.

Mitt citat
Man ska ta vara på varje ögonblick, annars kan det vara försent. Det kommer kanske bara ett sådant ögonblick i ditt liv. Det ena ögonblicket är inte det andra likt.


Det är tur att Jerry Springer, och inte jag

3 dagar i skolan har gått. Det var jätte konstig stämning första dagen från dom flesta på grabbarnas sida, vilket gjorde att man blev lite nere. Men det var helt underbart att få träffa tjejerna igen!

I lördags var det match i div. 2 mot Huge IK. Förlust med 2-0, andra halvlek 0-0. I söndags match i div. 3 mot IFK Gävle. Jag klev av efter 10-15 min för jag klev snett med vänster foten och det knakade till, för nu jädrar har jag stukat båda fötterna. Rent utsagt; JÄVLA HELVETE! Tårarna sprutade på en skrikande AK var precis vad som låg på planen...
Men tejp har hjälpt mig på höger foten över 1 år nu, så varför skulle den inte kunna hjälpa min vänster.
Annars har det blivit massor av mys med min pojkvän såklart denna helg, men det är något som krävs att få minst varje helg, att jag får träffa honom alltså.  

Vi var på matchen mellan Norrham - Åbyggeby.
Åbyggeby skulle ha vunnit, inga tveksamheter. Det var en solklar offside vilket som ledde till 2-1 till Norrham. Att det var offside sa till och med en domarkontrollant som var där, att det var en stor miss av domaren. Det är synd att det är målen som räknas, dessutom tillochmed mål som inte ens är ärligt gjorda. Malin Rosén var två gånger solklart ICKE offside men det var hon tydligen i domarens ögon, grrr. Men vi vet ju vilka som hade det solklara övertaget och jag är stolt över er i Ockelbo!

Inatt som var sov jag tillsammans med Simon och jag vaknade 3 ggr av att min fot värkte så hemskt. Så jag var tvungen att linda om den alla dom gångerna.
Och att hoppa en dag i skolan, fast halvdag i för sig, plus en sväng på stan, på kryckor är inte det underbaraste. Jag har mer smärta i mina handflator än vad jag har någon annanstans känns det som. Det finns en sak som är säker i alla fall och det är att jag kommer nog med största sannolikhet kasta kryckorna till imorgon för jag kommer inte palla att gå HEL-dag på kryckor.  

Jag var hos tandläkaren idag också förresten. Jag fick beröm att jag hade kanon fina tänder och välvårdade ena, så jag är nöjd på så vis.
Imorgon kommer nog Simon och dit längtar då jag kan jag ju tala om :]

Rasism

Varför finns rasismen?
Varför tror du att rasismen finns? Är det bra eller dåligt att den finns?



Min åsikt om rasismen
Jag tror att många människor drar folkgrupper över en och samma kam. Man tänker inte så långt att alla människor är olika. Det är ju bara att titta på svenska folket, som att vi alla är likadana? Nepp, vi har alla olika sorters stilar av kläder, hårfärger, smink, kroppar, åsikter, tankar o.s.v. Det finns det ingen som kan ändra på. 
En vanlig svensk fördom idag är att invandare är oftast kriminella. Krimnaliteten bland unga invandare ökar just nu none stop.
Jag personligen tror inte det bara är invandrares fel att det begås brott. Två anlednings faktorer kan vara det att de har genomgått hemska saker i sitt eget land plus att de har egna kulturer och religioner. Med andra ord så tänker varenda svensk olika, såklart, men vi håller fortfarande ett jämt band mellan oss. Om ni förstår vad jag menar. (Ex: Man bär inte vapen och man dödar inte. Man våldtar heller inte.. Visst det finns undantag där också, men det gör det överallt.) Medan invandrare kommer in till vårt land och som då får svårt att förstå hur vi tänker, styr och argumenterar.
Jag menar, det krävs två personer för att ha sex. Det krävs två personer till att behöva bråka med varandra. Och så lyder även svarsalternativet här; Det krävs två människo "raser" till att starta diskussioner/argumentationer. 
Statistiken säger att invandrare är lite värre på kriminella biten, men det är fortfarande inte BARA dom som begår brott. Nej just det, stopp och belägg, vi svenskar ska inte komma och säga att vi är ett dugg bättre för det är vi inte.    

Rasismens uppkomst
Rasism uppstår ur tanken att mänskligheten kan delas in i raser. Raserna antas ha olika egenskaper. Rasistiska teorier leder sedan till rasistiska handlingar och attityder. 

Jag har nu läst på internet på olika sidor där invandrare gett ut sin talan, som lyder.
De som bor i förorten träffar aldrig någon vanlig Svensson. Därför växer fördomarna om att alla svenskar är rika, bor i fina områden, styr alla företagen och inte ger invandrare jobb. Då är det lätt att få bilden av svenskar som rasister. Det skapar lätt hat.
På samma sätt växer svenskarnas fördomar om invandrare, att de till exempel inte vill anpassa sig till det svenska samhället.
  

Angående mig personligen
Jag ska inte säga att jag är perfekt nog och följer dessa bitar. För jag kan dra vissa över en kam ibland. Jag kan vara rädd för att gå på stan själv om jag skulle möta ett gäng invandrare. Jag blir dubbelt så rädd då jag möter dom än när jag möter ett gäng svenskar.
Mina rädslor och oroligheter uppstår mestadels efter allt jag läser i tidningarna. För jag vet innerst inne att det finns minst lika många invandrare som det finns svenskar som har ett hjärta av guld.
Jag har vänner som är invandrare och de är precis likadan som en svensk, förutom att de bara har ett annat utseende. Det skiljer inte så mycket egentligen.

Mitt citat
Tänk efter före innan du öppnar munnen och pratar skit som om du vore rasist. Du kan skaffa dig en jätte bra umgänge genom att släppa in alla olika sorters människor in i ditt liv. Ge alla en chans!


Sista dagen på eventuella sista sommarlovet någonsin

Massagen igår gjorde susen. Dock tror jag att jag är i behov av en dubbel gång. Nu så har jag målat en timme plus naglarna, töntig man är. Sov till halv 1 på sista dagen på det eventuella sista sommarlovet någonsin.
Snart blire en dusch så man blir av med färgen.
Sen kommer älskling som jag får sällskap av inatt så jag klarar av att gå upp imorgon, så ska vi åka in till stan för att kolla div. 3 match :)

Självmord

Är självmord något du tycker är acceptabelt och inte fel? Är det fegt att ta självmord? Skulle du tycka det var okej om någon av dina kompisar tog sitt liv för trassel i sin vardag?  



Varför tar man sitt liv?
Jag tror att många gör det i skrik på hjälp. Jag tror att många av dödsfallen inte var med mening, att det inte skulle gå så långt att man klippte av sitt eget livsband. Utan bara ville göra sin röst hörd, liksom att visa att man finns. Jag tror inte många tänker riktigt på vad de gör när det gör en sån här sak. För egentligen vill nog ingen sluta leva. Det kan ju vara det största gåvan man någonsin fått. För man vet ju aldrig vad som hände innan födseln och man vet ju heller inte vad som har en att vänta efter döden. Alla kommer en dag få veta, men inte i ett människolevande tillstånd.

Min åsikt om självmord
För mig är självmord inte acceptabelt någonstans, har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Hur svårt man än har i sitt liv, det är alltid EN själv som avgör vad som kommer att hända i sitt eget liv. Man tänker egna tankar, man känner egna känslor. Varför man t.ex. går på den skola man gör, har dom kompisar man har, har den pojk- eller flickvän man har, äger dom kläderna man bär, är ting/saker man SJÄLV har dragit till sig. 

Tips
Skulle du känna att du umgås i fel kompiskrets, att du inte har några känslor kvar för din partner. Så kan du från och med nu, ändra på det. Det är bara DU som kan börja leva det liv du vill när du vet att det är du som styr ditt eget liv och att det inte är någon annan. 

Du ändrar, ingen annan
- Att man har vänner som sviker. 
- Skola som inte går som man vill. 
- Idrott som inte går som man vill. 
- En opålitlig pojk- eller flickvän. 
- Föräldrar som är alkoholister. 

- Vänner som sviker, är inga vänner!
- Skola som inte går som man vill, har man antingen valt fel linje eller så har man inte rätt inställning för sitt program. 
- Idrott som inte går som man vill, ska man antingen ändra inriktning på sport eller ändra sin inställning. Och ändra sin inställning menar jag att det bara är DU som kan göra det. Människor runt omkring en kan hjälpa till att pusha en, men det är fortfarande du som i slutändan gör valet. 
- En sådan partner som det inte går att lita på förtjänar inte ens uppmärksamhet eller energi.
- Har man föräldrar som är alkoholister betyder inte det att man ska gå i samma fotspår. Det är dom själva som valt att ha det beroendet från början, du själv styr över ditt eget liv, kom ihåg det! 

Är det fegt?
Enligt min åsikt är självmord bland det fegaste som finns. Vet du hur många som skulle sörja efter dig när du tagit livet av dig? Nej jag tror faktiskt inte man vet det. Människor som bara vet vem man är, fäller till och med en tår. Man vet inte vad man lämnar efter sig. Det är egoistiskt, man kan vända sitt liv från det sämsta till det bästa, genom att bara tänka!
Jag skulle inte tycka det var okej om någon av mina kompisar tog sitt liv. Människan har styrkan och viljan någonstans där inne, som man lär lära sig att styra och ha kontroll över.

Mitt citat
I dom allra jobbigaste, tuffaste och hårdaste situationerna i ditt liv, det är då du ska kämpa som allra mest!


Vill man, så kan man.

Idag har man hunnit med mycket, som jag sa, vill man hinna med mycket så gör man det. Jag började med att måla alla fönster vita, i princip, till ladugården. Ett plus på mig att jag råkade tappa halva färgburken på gräsmattan, såg aldrig ut som att det var snö inte. Så det var ju bara att torka upp det som gick i alla fall, sen får jag klippa bort det imorgon, om det nu inte blir till och blir dåligt väder förstås. 
Därefter plockade jag svartvinbär som det bara vimlade getingar runt ikring buskarna, det tog faktiskt tid. 
Sedan plockade jag äpplen och rödvinbär för att göra en äppel/rödvinbärs paj, mums filibabba. 
Åkte in till stan, ja juste, en timme för tidigt, bra där AK. Köpte en ny färgburk på Rusta och gick in på Willys och köpte en klase bananas. Något som gjorde mig lite nedstämd var att jag mötte älskling med bussen, buhu. Men glad för det är jag ändå eftersom jag vet att han är ju fortfarande ändå min :D 
Så i väntan på träningen gick jag och solade i 20 minuter. Åkte och tränade i 1h och 45 min, rätt så seg träning tyvärr. Imorgon blir den kanske bättre, i hope. Plus att imorgon är jag verkligen i stort behov av MASSAGE. 
I väntan på bussen påväg hem hade jag inget batteri på mobilen, ipoden hade fått nå ryck så den spelade bara musiken via högtalaren och det vill jag inte. Tur att bussresan hem gick fort. 
Nu hemkommen och fått tacos i magen har jag hoppat i duschen för att nu krypa ner i sängen och sova. 

Ni bör bli bra less på att jag skriver bara vad som händer mig under dagarna, vilket kanske inte är så roande vad jag kan förstå? Dock är det bra för mig om jag skulle behöva gå tillbaka och kolla datum eller liknande i framtiden ;)
Men därför ska jag försöka kasta upp något sånt där debatt inlägg ibland så ni lättare kan kommentera och dessutom tycka det är underhållande att vara här på min blogg :)  

Kortvarig helg

I lördags åkte jag in och träffade älskling och åt med honom inne på nian innan div. 2 matchen. Väl på planen och på uppvärmningen kändes allt så himla bra, det har nog aldrig gått så bra på en uppvärmning någon gång tror jag. När den ur usla domaren blåste i pipan hade vi ställt upp med 4 backar, 5 mittfältare (där jag var på vänster ytterkant) och en framåt. Motståndarna gör 1-0 efter kanske 20 min, snabbt därefter skjuter vi 1-1. Det kändes att man hade kommit in i matchen rejält, det fanns verkligen en chans. Men motståndarna skjuter då 2-1 vilket verkar dra luften ur oss. I halvtid står det fortfarande 2-1. 
Jag kände att min prestation var grym på något sätt, jag gav mig verkligen inte. När man är liten och snabb är man nog inte så rolig att möta trots allt. Jag kan ju inte direkt sätta in hela min kropp mot en person som är dubbelt så stor som en själv, därför använder jag dom resurser som jag har, snabbheten, ivrigheten men ändå lite kraft i rätt situation.
I andra halvlek satte jag mig på bänken och vi ändrar om systemet till 4 - 4 - 2. Hjälpte inte, på tabellskärmen stod det 3-1 och det var va som stod när domaren blåste i pipan för sista gången denna match.

Därefter åkte jag hem till Hamrånge med älskling och pappa, för att basta, duscha, äta och bara mysa.
Dagen därpå, alltså igår, åkte vi in till stan för att shoppa kläder till brorsan. Det gick finnemang och snabbt (!).
  • 3 jeans
  • 3 t-shirts
  • 1 hood tröja
  • 3 kallingar
  • 1 skinnjacka
  • 1 mössa
  • Sedan käkade vi mat på Nian och gick till Rack N Roll och spelade biljard. Jag var egentligen sämst men sista setet vi körde så hade jag äran att vinna, tur att jag har tur i spel. Men skicklighet i kärlek, hihi :D

    Kastade in brorsan i 25an bussen hem och vi satte oss på en parkbänk och njöt av solen innan tåget hem mot Ockelbo skulle gå.
    Vi tog oss en biltur i Simons nu kanonfina bil som han lyckats riktigt bra med, puss på dig. Hem till stugan för att kolla lite tv och gosgosa :D

    Nu snart kilar jag in till Gävle på träning i hopp om att det stegrar uppåt i fortsättningen. Håll en tumme för mig vetja ;)


    Vad gör man inte för den man älskar?

    Det är synd att jag inte sover med denna snuttegulla längre om nätterna. En trogen lyssnare vill jag lova, och trogen mysare också för den delen också. Men det skippar jag för min älsklings skull, eftersom han är allergisk. Jag försöker förebygga så mycket hår det bara går.
    Men nu serni, blire att hoppa till kojs ensam för att tagga till match imorgon mot Gimo 15.00.          
                      
    2010 

    Svartsjuka

    Nu tar jag efter dig lite Annah Stefanson med alla debatt inlägg som du gör, hoppas det är okej om du läser min någon gång och ser det här :)



    Varför finns svartsjuka?
    Varför tror just du att svartsjuka finns? Är det bra i vissa situationer, eller är det inte det? Hur kan man få kontroll över den om man drabbats av den? Tror ni sin partner mår bra av att man är svartsjuk? 
    Låt era åsikter flöda ner ut på tangentbordet :)  

    Min åsikt om svartsjuka
    Jag tror att det som ligger i grund till att man blir svartsjuk är för att sin egen självkänsla och sitt eget självförtroende dalar, mer eller mindre. Jag tror att vi alla någon gång har känt att man inte räcker till, inte duger och frågar sig själv; varför vill han ha mig, och att man har känt sig ful.
    Har inte ni som jag tänkt:
    "Varför har inte jag dom benen, eller dom brösten, det söta ansiktet, den rumpan som passar så bra i alla jeans, precis som de dära tjejerna?"
    Att man kan stå framför spegeln och komma på alla olika nya sorters komplex över sin egen kropp. 
    "Vilka små bröst jag har, dom är så spretiga och strutiga. Vilken liten rumpa jag har, varför har jag bristningar på den och på låren. Vilken tjock och putig mage jag har. Vilken dubbelhaka jag har, stor näsa och konstiga ögonbryn.."  

    Släng alla dom tankarna åt sidan. Ställ er framför spegeln och se allt det fina ni har, och var stolt över det.
    Sätt detta på minnet "Sörj inte det du saknar, utan glädjs åt det du har." 

    Det du tänker på, kommer även tillbaka som en känsla som du känner. Tänker du på något negativt känner du en negativ känsla och tvärtom. Är ni med på vad jag menar?! 
    Tänk därför bara positiva tankar! 

    Tips när sin partner är på fest eller liknande
    Är ni oroliga över att er pojk- eller flickvän kommer att vara otrogna på en fest, på krogen, på jobbet, på badhuset när ni inte är med? 
    Sitt inte hemma och tänk på det, det hjälper inte. Vad kan du göra åt den saken, ingenting. Händer det så händer det. Med andra ord så kommer du ingen vart med den tanken, eller hur?  

    Det är väl inte den känslan ni vill känna? Oro om att sin partner kommer vara otrogen? Ni vill väl alltid vara lycklig och glad, eller? 
    Se till att ha någonting att göra. Umgås med dina egna kompisar, städa, sätt er och skriv/läs, ja vad som helst som får er att tänka på annat som gör att tiden går fortare. 
    Skulle det vara en omöjlighet. Tänk inte "nu sitter han/hon säkert med skit snygga brudar/grabbar som flörtar med min pojk - flickvän. Tänk OM dom dansar, kramas, pussas..." 

    Min filosofi: 
    Skulle hon/han vara otrogen mot en, då är det ju så, eller hur? Det finns ingenting man kan göra åt saken. Saker och ting som händer, händer bara. Och avgör vår partner att göra det, så är det upp till den, inte oss. 
    OM det nu skulle ske så får man ta och lösa det problemet då. Varför oroa sig för ett problem som kanske inte uppstår, helt i onödan? 
    Det är onödig energi man lägger ner på tankar som ger oönskade känslor.
    Så lita på er partner! 
    För ni märker om ni inte kan lita på den, för sanningen kommer alltid fram, förr eller senare. Antingen av partnern själv eller av någon annan, trust me. :)  
       


    Stockholmsturist - javisst!

    08.00 gick skjutsen som skulle ta oss till Sollentuna där vi skulle bo en natt på Scandic hotell, Torisen, Matsen och jag. Två timmar senare var vi framme, de gick bra fort eftersom man hade ju sovit hela resan. Det fanns ett litet shoppingcenter precis bredvid hotellet där Tora och jag befann oss i två timmar innan lunchen (pasta carbonara). Då vi båda hittade ett varsitt linne och ett par jeans leggings, och båda för 149:- 
    Efter att ha fått något i magen begav vi oss av mot pendeltågen och tog oss en tripp ner till Stockholms centrum. Vad affärer vi har vandrat i. In och ut, fram och tillbaka, på och av med kläder, handla kläder, velat bland kläder osv. Efter att ha fått händerna fulla med påsar kände vi för att vara klar för dagen och magarna kurrade och fötterna smärtade. Att ha gått från kl. 10 på morgonen till 21 sammanlagt den här dagen så kan ni kanske förstå hur man mådde i kroppen. Ni grabbar förstår jag att ni har svårt att förstå det, eftersom ni aldrig skulle gå på stan så länge, och definitivt inte i Stockholm. Men ni brudar vet precis vad jag snackar om. 
    Så det fick bli en Ben & Jerrys glass, 2 kulor, mums. Därefter gick vi på en fin restaurang/pub där det fick bli en läsk för dom små och en öl för den äldre. Jag fick en fin kycklingfilé serverad med potatisgratäng, de andra två fläskfilé med potatisgratäng och oxfilé med potatisklyftor. 130 kronors middag, så snällt att jag blev bjuden på den måltiden. 
    Pendeltåget väntade och äntligen fick vi sätta oss på arslet efter att ha gått igenom hela stan igen. Dom personer som satt i vår kupé tyckte nog att jag och Tora var en aning dryga. När vi väl sätter igång med vårt flum och skratt, är det svårt att få ett slut på det. Vi pratade gamla minnen som vi har sedan Trysil. Hon och jag är på samma nivå då det gäller skidåkning. När vi hittade på varandra i backarna till slut efter att ha åkt med två gäng som är proffs, blev det helt plötsligt ny stämning och mycket roligare. För vi kände att vi kunde då ta det i vår takt och i dom backar som vi båda passade in i, istället för dom allra värsta där uppe. Jag menar, Kungsberget är INGENTING jämfört med Trysil, så ni kan ju tänka er att de värsta backarna var trippelt så grymma som den värsta i Kungsberget. 
    Vi åkte i gupp i skogen och på sidan, och wups, helt plötsligt stod den andras skidor rätt upp i skyn och den andra ramlade snabbt därefter att ha upptäckt det. Vi åkte in i träd och störtade ner för backarna. När jag och Tora har roligt, så kan ni tänka er hur mycket skratt vi delar med varandra. 
    Väl på hotellet tog vi badkläderna och badade i poolen som fanns, och bastade och duschade. Sedan var vi rena och klara för att krypa i säng. Fort somnade vi. Den ena efter den andra började snarka.  
    Jag drömde såklart en mardröm inatt, igen. Vaknade några gånger under natten för att sträcka ut knäet, för det smärtade som bara den. 
    Imorse fick vi hotellfrukost, mmm. Gick lite på stan idag också, i affärerna bredvid hotellet. Så Tora fick sin jacka till sist. 
    Innan vi åkte hem åkte vi till Naturhistoriska riksmuseet. Läste historia om jorden, dinosaurierna och aporna. Lite om kroppen också, fast det mesta kunde vi. Bra som vi är, när vi går på Hälsa & Idrotts programmet. 
    Sedan gick vi på 45 minuters 3D filmen "Sea Monsters" på Cosmonova, skit grymt! Jag har sett på 3D film förut, år 2006 i Danmark så jag vet vad det handlar om. Men idag var det läskigt eftersom det pågick lite längre. 
    Därefter blev det MAX och hemgång som även idag gick fort eftersom vi somnade även då, till CD sagan "Pippi Långstrump". 
    Ikväll får bli en kväll då jag packar upp och taggar till match imorgon. Och då får jag träffa älsklingen för han kommer nämligen och kikar =)    

    Hela inköpslistan från igår: 

  • Stickad tröja 
  • 6 Blusar/Tröjor
  • Leggings 
  • 2 linnen 
  • BH
  • 2 nagellack (prinsess rosa, ljusblå)  
  • 2 hårband
  • Jeansleggings  

  • Jo du man kan säga att det blev mycket shopping, fint väder, motion (!), god mat och boende på ett fint hotell :)
    Bilder på dom grymma turisterna kommer inom kort hoppas jag. Några bilder på kläderna får ni se här utan in real life, blir lite roligare om ni inte sett kläderna innan, tycker jag ;)


    Fotboll + Regn = Bra kombination

    Vaknade upp bredvid en underbar person imorse, självklart menar jag ju min Simon. Han skjutsade hem mig för att sedan åka vidare till jobbet. Jag gick och la mig och somnade, dock så drömmer jag konstiga mardrömmar när jag sover ensam har jag nu kommit fram till. 
    Innan träningen åkte jag in för att träffa Linnéa, synd att det är så långt mellan gångerna man träffas för vi har verkligen massor att prata om varje gång. 
    Därefter begav jag mig på träning som var mellan 20.30 - 22.00 istället för 19.00 - 20.30 pga ovädret. Så vi var på konstgräset idag i ÖS-regnet. Det var länge sedan jag hade sådan 100 % koncentration och fokus på träningen. Passen, nickarna och högsparkarna satt som en smäck hos mina medspelare.
    På matchen fick jag äran att ställa mig på backlinjen som ytterback. Då hade jag Nicklas som var en personlig coach för mig och Tilde idag, eftersom vi fick helt nya positioner, forward --> back. 
    Han trodde på mig, att den här positionen skulle passa mig perfekt. För han sa att jag var en av de få som slår hårda och bestämda passningar, tittar upp med blicken i tid och levererar passningen snabbt, och det blir bäst då jag inte tänker utan bara gör det som är rätt för stunden. Jag stod rätt i position från första början av någon konstig anledning, annars i vanliga fall står jag gärna på hälarna så jag ligger en halv meter efter motståndaren om den fintar förbi. Men idag var det stopp med sånt, jag tog då av bollen snabbt och bestämt.
    Och tack vare denna peppning gick det otroligt bra, det var riktigt kul på backen och dagens match i blöttan. Det är härligt att spela när det regnar, dock är det inte lika härligt när man ska åka hem snabbt och inte hinner duscha. 
    Men nu har jag duschat och packat om, för imorgon klockan 8.00 går skjutsen mot Stockholm med Tora för en massa nöjen. Kommer hem på fredagen någon gång :)

    Jag är tvungen att säga igen; vilken underbar helg vi haft Simon, älskling! Y


    Underbar kryssning

    Söndags morgonen började med dusch som verkligen var behövlig, rann ju nästan om oss båda. Kanske inte så konstigt eftersom min säng är så liten så vi ligger nästan på varandra, eller okej, det gör vi vare sig sängen är stor eller liten. Vilket sedan resulterar till blötsvetten på morgonen, haha.
    Klockan 1 avgick bussen mot hamnen, var framme vid 16.45.

    Jag vet inte riktigt vart jag börja eftersom det hänt så himla mycket kul och mysigt.
    När vi väl stigit på båten går vi till hyttarna, och givetvis blir det som förra året, att jag och Simon får dela egen hytt och pappa har en egen, fast denna gång är dem ganska långt ifrån varandra. Kan vara bra det med ? ;)
    Därefter går vi och äter middagsbuffé. OJ så mycket gott det fanns, efterrätt med. Tror man gick 7 gånger fram och tillbaka.
    Därefter gick vi och shoppa i taxfreen. Gick till hytten våran allihopa och satt där ett tag. Gick till baren och hade det riktigt skoj.
    Innan vi skulle sova gick vi och tog en pizza slize på fast food, sen pang tjong i säng för då var vi bra trötta.
    Dagen efter mådde vi som en påse nötter. Frukostbuffé som i vanliga fall brukar kastas i blev inte så idag.
    Idag gick vi av på Estland, Tallinn. Underbart soligt och varmt väder, me like.
    Då vi gick och satte oss på en grymt mysig pub, det var kul att alla servitriser och servitörer var uppklädda likadant. Herrarna tog en stor öl som faktiskt bryggdes där inne på puben, medan jag tog en riktig milkshake och vitlöksbröd.
    Därefter gick vi ner på Scottland yard där det blev ytterligare en öl för dem två medan jag tog milk dream eller något sådant, som var yoghurt. Vi gick och köpte skor åt Simpan och tog oss en hamburgare på något som var likt sibylla eller donken. Brukar inte vara likt mig men jag var så hungrig och visste att det skulle dröja några timmar innan jag fick i mig något riktigt.
    På båten igen då vi gick och satte oss på soldäck då det även fortfarande var soligt. Gick och lade oss en stund i våra hyttar, super mysigt att vi hade en egen hytt, största pluset :D
    Gick och spelade bingo, där vi förra året tog hem vinster 4 gånger av 5. Fast denna gång blev det inte en enda. Det är då tur att vi har tur i kärlek istället :)
    Det var skönt att det inte var så långt väntande innan maten som var på en mycket fin restaurang, nästan för fin. För jag är inte en person som kan äta fint, men vad gör det, man betygssätt inte i alla fall.
    Där fick det bli oxfilé för herrskapet och ananaspanerad kycklingfilé. Vad proppis man blev efter det.
    Baren fick det bli sedan där vi tog någon drink för att sedan upp och skaka lite rompa, nejdå det var lite bättre än så, inget discotek i alla fall det där. Men just som vi ska kliva upp så var allting slut, vilken besvikelse det blev. Men klockan var ju ändå sisådär halv 1 - 1. Så vi tänkte att då går vi och kikar in aluminium discot då. Men när vi kom in där så var dansgolvet kanske dubbelt så stort som vår hytt, om ens det. Då kanske ni kan tänka er hur litet dansgolvet var. Så vi sa så att här hör nog inte riktigt vi hemma, inte ikväll i alla fall. Så då gick vi och roa oss med att åka lite upp och ner i hiss, och gå ut på däck i mörkret. Jätte mysigt, så då gick vi till hytten där det blev ännu mer gosgos.
    Vi hade beställt hjälp med toaletten morgonen därpå eftersom den svämmade över så fort man spolade. Halv 9, knackade det på. Jag hann bara flyga upp ur sängen och fatta tag i mina mjukisbyxor så kom de in, gubben och pappa. Där var vi helt utan kläder, ups. Men som tur var stängde han dörren om sig när han gick in på toaletten så man hade någon chans att kunna klä på sig.
    Frukostbuffé även idag, vad gott det är.
    Sedan var det bara att ta sitt pick och pack och röra sig ner mot entrén och gå ut genom den kilometer långa utgången.
    Vi sov hela bussresan, det var lite jobbigt eftersom man satt som en nickedocka och vaknade varje gång man nickade ner för långt.

    Något som förvånade oss var att det inte denna gång var några grannar som knackade på dörren till vår hytt, haha!

    Hem och käka och packa om väskan. För då drog vi mot Sandviken i SPÖ regnet, och då menar jag verkligen att det spö regnade, för jag antar nog att ni märkte det också. Dropparna var ett tag stora som pingisbollar kändes det som. Efter en halvlek spelad som forward kändes det som en grym insats av oss. Dock blev det mycket duttande eftersom bollen for lite som den velade i detta slask väder.
    Det var hur kul som helst att spela. Jätte många målchanser och det skulle inte stått 0-0 i halvtid utan minst 7-0. Idag var en dag som man kunde glidtacklas. Och jag är inte den person som i vanliga fall brukar göra det, men idag, det var grymt, satt som ingjuten i ryggmärgen på mig i alla fall.
    Finterna satt som ingjutna dom också. Initiativen, viljan och modet på den här matchen var nog det bästa. 
    Dock var det lite tråkigt att min stukade fot fick ta sig en liten smäll i en närkamp i början av matchen så den är lite ostabil nu, men tejpar jag som jag brukar ska det inte vara några problem.
    Anledningen till att vi inte gjorde några mål tror jag att var för att vi var så ivriga och rent utsagt, målkåta. Vi vela verkligen ha in bollen så gärna så det blev konstigt.
    Men i andra så sätter jag mig och andra forwarden. Och vi får in ett mål, vilket styr upp hela poängresultatet, 3 poäng till oss.
    Vi fick i alla fall gå ut sista 5-10 så vi blir andfådda för vi vela verkligen ut igen.

    Så det var skönt att få komma hem till älsklingen sedan nyduschad och trött för att sedan krypa ner och kramas med honom.

    Dessa dagar har varit helt underbara, helt klart =D 

    Bilder kanske kommer senare för kameran har varit i högsta hugg dessa 3 dagar.

    Har ni också tänkt..

    på att det är grymt mycket med getingar i år?
    Jag vet inte hur många jag vart tvungen att hyva ut genom fönstret, eller rent av till och med dödat (tyvärr) för att de är såna envisa jävlar. Dom är nästan jävligare än myggorna i år, eller?

    Bye Sweden, Hey Estland :)

    Just nu sitter jag och inväntar min pojkvän som är i stugan sin som är 2.6 mil och 300 m från min stuga, han bör vara påväg snart hoppas jag. För nu är jag puss och kramsjuk igen.
    Så ikväll blir det grillat kött och mina älskade pommes och underbara beasåsen, och äppelkakan som jag ställde mig och gjorde här hemma igår. Oj förvirrade med alla äppelkakor nu, men tre har jag gjort denna vecka, eller under bara några dagar.
    Sen ja visst, en massa gosande med Simon. Och packa dessutom. För imorgon drar vi till Estland på kryssning tills på tisdag. Det kommer bli wonderful I guess; god mat och dricka, shopping, "shake skake", värme (?). Det låter underbart! Det blir som en tradition, började med det förra året. 

     

    Är värmen påväg tillbaka?

    Igår när jag hoppade av bussen och hoppade in i bilen där älsklingen satt, oj vilket underbart kärleksfullt tillfälle det var. Okej inte bara då, utan hela kvällen. Men det var något extra då. Kyssarna, kramarna ja intimiteten var enorm. Utan mysgurkan vet jag inte alls vart jag stått idag, så det är ju tur att det är som det är idag ;)
    Vi åt grillat och efterrätten som jag lagade, javisst vela jag att min andra familj också skulle få prova min äppelpaj: utsökt.
    Resterande av kvällen = MYS med gullhjärtat mitt.

    Imorse vaknade man av en ovanligt morgonpigg älskling. Jag kände mig som en trasa, slit och släng, det är tur att man är lätt så man kan bäras, hivas och kastas överallt. Fast alla gånger är inte det så bra, speciellt inte om man har lite ont i rygg och i ena knäet som har gått in i sin egen lilla bubbla precis som förra året (som då är att det kan inte sitta still så länge för då värker det inuti det, och jag lär sträcka på det. Samma sak händer om jag har det utsträckt, då är jag tvungen att vika det. Detta gör att jag kan dessutom vakna om nätterna och känna denna smärta, obehagligt är det vill jag lova.) Men vi får naturligtvis se det positivt, man är ju omtyckt i alla fall om någon kräver ens närhet hela tiden (a)

    Men i alla fall, jag fick skjuts in till Valbo. Där det väntades match mot Gideonsberg div. 2, som är ett topplag. Vi förlorade med 3-0. Men jag känner ändå såhär, varför gjorde dom inte 10-0 istället, och varför var vi så jävla nära att bollen nästan låg på mållinjen deras? För att vår inställning är mycket bättre än tidigare. Såklart finns det alltid småsaker man kan träna på och bli bättre på, och givetvis så lyckas man inte alla gånger heller. Man missar ett pass, ett suveränt målläge, en rensning. Men det har man ju sett på tv, att det gör ju även dom bästa spelarna så det är inget att deppa över. För ingen är perfekt, så är det, bara att inse :)
    Men att spela i den här enorma värmen, i solsken och denna kvava luft var outhärdlig men samtidigt väldigt skön och rolig tid på dagen att spela ändå. För jag menar, det är lika varmt och outhärdligt för båda lagen, inte sant?
    - Jag fick spela mittmitt samtidigt med 4 andra på mittfältet, sen yttermittfält. Jag godkänner min prestation i alla fall idag. Ett rejält plus idag på målvakten Emma, helt klart!


    Big smile

    Tack så jätte mycket för kommentarerna hörrneni, fortsätt gärna kika in här och lägg in en och annan kommentar om ni känner för det. Så ska jag kolla in era bloggar också så fort jag får tid för det :)

    Idag känns som en riktigt bra dag, oh så jag är glad. Jag började med att åka in till Gävle bara för att fixa tejp, åkte därefter hem och åkte till Tora för att få ett och annat ärende uträtt. Det var grymt trevligt, har träffat henne kanske 3 ggr max detta sommarlov. Sen kilade jag hem och åt och drog iväg på träning, 1h och 45min. Det var så sjukt roligt, detta var nog det som var höjdpunkten för idag. Finterna, närkamperna, löpningarna, initiativet och modet, ja allt var på topp idag. Så nu är jag riktigt taggad inför matchen på lördag som är mot Gideonsberg div. 2. Tufft kommer det att bli, men ge sitt eget allt, det kan man alltid göra.

    Imorgon ska jag hinna med mycket innan jag drar iväg till min älskling som jag inte träffat på bra länge, i söndags kväll, måndags morse räknas inte. När det är skola och träningar under veckodagarna då rinner bara dagarna iväg så man hinner inte tänka så mycket på någonting annat än det. Men nu när det är lov då går tiden bra sakta på vardagarna och det enda man tänker på är att sakna. Men det blir snart slut med det, för om två veckor precis idag, då börjar rutinerna och samma gamla vanliga, och nu sista året på gymnasiet!  

    Två veckor kvar till sista året

    Dagen fick sig en bra start, med andra ord, en rejäl frukost. Youghurt med músli, hårdbröd med nyintagen och egen odlad sallad med majonnäs, en mugg fullkorns välling. Tro det eller ej men jag dricker faktiskt välling, man har blivit som barn på nytt.
    Det fick bli att klippa gräs i 1.5h idag tills bensinen tog slut i maskinen, och jag har hälften kvar ungefär, då kanske ni kan förstå hur stor gård vi faktiskt bor på, eller det kanske är det ni inte kan, vad vet jag? Plus att det är en åkgräsklippare och ingen gågräsklippare, vilket innebär att det går fortare med den man åker på. Förstå hur lång tid det borde ta om vi använde enbart en gående. Herregud det gjorde vi för några år sedan faktiskt. Tur att det var morsgumman som gjorde det och inte jag.  

    Här får ni en bild på dagens väldigt goda bakverk, äppelpaj:



    1h och 45min träning på kvällskvisten.
    Nu på sista tiden har svett produktionen ökat trippelt så mycket. Det är sjukt vad det rinner om mig på varje träning och match. Det är till och med så en ledare i divisionen under kommenterade det idag, då är det nog ganska synligt, eller?  

    En sak är säker, jag behöver en tjejkväll med mina tjejer, och då menar jag minst en sån kväll, och det snarast. Jag förstår inte varför det alltid blir så långt mellan gångerna. Men när de väl blir av så är det alltid lika roligt det vet jag att ni alla tycker, och tur är ju det. Man har så mycket att prata om, det gäller nog inte bara mig utan alla brudar. Och under en kväll hinner inte alla få ur sig sina grejer. 
    Utan jag hoppas verkligen att vi blir bättre på att ha tjejkvällar, för jag vill i alla fall behålla kontakten med alla er. Speciellt om vi snart går ut gymnasiet och kliver in i vuxenlivet. 
    Jag beskyller ingen, varken mig själv eller någon annan. Men jag vill bara att ni ska veta att jag vill vara er vän, nära vän =) För jag tycker det är underbart roligt när vi väl är med varandra, den känslan vill jag ha oftare :)     

    Vart tog solvädret vägen då..

    I måndags blev det till att dömma fotbollsmatch och för mig tredje gången, någonsin. Och nu en match i division 4 damer. Ett stort steg för mig. För första matchen var det 7 manna flickor, och andra 11 manna flickor 14/15 kanske. Men det gick faktiskt rätt bra, efter 30 min in i första halvlek så hade man landat stadigt på fötterna vilket gjorde mig mer bestämd och det såg bättre ut helt enkelt. Dock gick jag på linjen då, och som assisterande domare som det heter idag. Folk tror att linjedomare bör vara mycket enklare än själva huvud domaren. Men det kan jag tala om för er att så är det verkligen inte. Eftersom det är så pass många nya offside regler om att man ska medverka i bollspelet för att hamna offside, man får stå offside hur länge som helst och vara icke offside så länge man inte är medverkad i spelet. Man ska hålla koll på inkast, hörnor och att bollen är tillräckligt utanför linjen. Så det är inte det allra lättaste. För huvud domaren bestämmer i slutändan vilket inte är så svårt. Han blåser för frisparkar när det är fult spel, när det blir mål, blåser igång och av matchen. Och det hör ni ju hur det låter, vad som är enklast och inte. Linjedomaren måste ha flera ögon i nacken än vad man tror. Trots att det är huvud domaren som fattar slutbedömingen.
    Men nog snackat om fotboll och domare nu, kul var det i alla fall. Åbyggeby vann ju över Strömsbro med 5-2 vilket jag är glad för.

    Igår blev det till att jobba i växthuset en timme, det luktar så gott om händerna efteråt, det luktar liksom RIKTIGA tomater. Sen har jag, som jag brukar göra detta sommarlov, umgåtts med djuren, som är hönsen. Det låter rejält bondigt och fjolligt, men det struntar jag i, för det är riktigt mysigt vill jag påstå. Man börjar bli bra kemis med dem krabaterna, man lär de ju bäst när de är unga, för vad är det jag brukar säga, "det är svårt att lära en gammal hund att sitta".
    Sedan vet jag inte vad som gjorde att tiden bara rann iväg till jag skulle åka på träning. Jag åkte en timme tidigare än vanligt så jag vet att mina fötter blir fixade i tid, för jag är ju inte den enda som behöver hjälp. Det är ju tur att det inte är skola, för då skulle jag inte kunnat åkt in tidigare. Om inte annat hade jag varit tvungen att komma hem samtidigt som den bussen som går en timme tidigare.
    Men träningen var hejdundrans jätte rolig. Mycket roligt samtidigt den var mycket jobbig i 1 timme och 45 min, och till stor del vart den nog jobbig för att alla tog i till 1000 också. Jag tror att jag personligen blivit av med mer än hälften av mina hjärnceller från igår, för jädrar vad nickmål det blev. 
    Det blev ett väldigt fint avslut på träningen i alla fall. Det blev ett inlägg från högern och jag hade hur många alternativ som helst att kunna göra mål på, och vilket tror ni jag väljer då? Jo givetvis, magen. Jag liksom juckade in bollen. Oj det var nog inte bara jag som skrattade åt det. 

    Ikväll blire träning på träffen 20.30 - 22.00.


    Fullspäckad helg, sug och svälj.

    I fredags åkte Simon på krogen och jag likaså, fast jag i Bergby och han i Gävle. Och observera, jag åt mat och drack inte den minsta alkoholiserade drycken. Därefter cyklade jag, mor och far vidare hem till pappas 2 kusiner och en make till en av dem. Åh det var som gamla barntiden, dock var inte dem i min ålder med annars var det sig likt.
    Åkte hem vid 1 tiden och jag fixade i ordning Wiebes presenter i en liten korg, som var en penis tandborste vilket gör att man kan använda båda ändarna om man vill det.
    Två tubar body pen, som man kan använda i ett par sammanhang, mysigt vill jag lova.
    En sprit tub som ser frän ut. En massage olja som dessutom är ätbar, och denna köpte jag för att jag visste att Wiebe älskar att få massage.
    Till sist fick hon Kama Sutra pasta, vilket är i massa olika former; sex ställningar. Och detta var från mig och Simon, var det förväntat? Nej jag tror faktiskt inte det ;) Vi skrev dessutom en dikt till henne: 

    Nu har du äntligen fyllt myndig. 
    Som sagt, så kan du ju gå på krogen och vara fyndig.
    Dock är inte tiden inne för att gå på systemet,
    därför få du här ett smakprov som tillfredsställer allt innanför pannbenet.
    Spagetti som pasta, var rädd om dina tänder, och det med basta!
    Vi vet om att du har krämpor från topp till tå,
    så här får du en ätbar massageolja för er två.
    Att vara romantiska och erotiska på samma gång är bara livets ljuva sång.
    Vi tycker om att dig hylla, gud så kul att du 18 år får fylla.
    Ett stort grattis och massor av kramar på vår vän
    som vi får hoppas får leva ett långt och lyckligt liv eftersom hon är så snäll. 
     

    Så den dagen blev en överraskningsdag för oss alla. Vi blev bortbjudna till Limön. Wiebe, Anton, Jocke, Lina, Simon och jag. Där vi gick en lång promenad från den mysiga hamnen efter att ha åkt båt i 40 min från Gävles hamn, till det ställe där vi slog läger, vid ett vindskydd.
    Under tiden maten och alla överraskningar sattes upp fick vi gå en tipspromenad med 12 frågor, tjejerna mot killarna. Som resulterade i slutändan lika många poäng, en sån tur att alla blev nöjda och glada. Mat, musik och sällskap det var jätte trevligt alltihopa. I väntat på båten hem hoppade vi studsmatta till vi blev möra i benen. 
    Väl på båten tog nästan vi alla oss antingen en kall öl eller en kall cider (i mitt fall cider), för det var sånt underbart härligt väder. Det kändes som om man var på skärgården eller liknande, dock inte lika fin utsikt efter ett tag på någon av sidorna av båten, industriområden. 
    Väl på fastlandet gick vi till tant grön och tog oss alla en varm smörgås, det var då den godaste smörgåsen jag någonsin ätit tror jag. Något jag rekommenderar. Plus att det alltid är live trubadur där, vi hade trevligt umgänge och det var god mat, underbart säger jag än en gång. 
    9 tåget blev det för oss hem sedan, jag och Simon fick låna Wiebes cykel som är så nära "döden" den kan bli, hehe. Men den gick konstigt nog att cykla på, trots alla dess läten. 
    Pangtjong i säng efter att ha kastat alla kläder i tvätten då klockan var halv 11 - 11. 
    Morgonen efter, eller ska jag säga eftermiddagen, kvart i 1 flög nästan Simon upp. Han åkte till Åmot direkt efter frukosten men kom nästan lika snabbt hem igen. Då fick det bli att duscha, mysa och äta innan det var dags att åka till replokalen + lämna Wiebes cykel. 
    Efter en stunds tittande på friidrotten blev det hemgång till Hamrånge för att äta färsk potatis och sill och sleepa. Förresten, jag måste tillägga en sak. Vi var till 7 eleven i Hagsta först och köpte en Ben & Jerrys glass, jag tycker pluttarna i var goda men själva glassen i sig var inte sådär jätte god ändå. Inte som man förväntat sig, inte värt 55 kr. Fast vem vet, vi kanske tog "fel" smak, så vi får prova en annan nästa gång. 

    Nej här blir inga barn gjorda, så det är dags för mig att gå ut och göra någon nytta :) 

    Och fråga mig inte vad jag menar med halva rubliken, för det vet jag inte. Blev lite mer sugen på att rimma efter att suttit med Wiebes present rim.  


    nightmares, i hate them!

    Här ska ni få min historia, eller snarare mardröm som jag drömde i torsdags till fredag.
    Jag och Serina (en tjej som jag lärde känna genom sommarjobbet), som kommer från Eritrea vilket säger att hon är svart. Vi var på fest på min skola, blev jävligt berusade utan att ha druckit en droppe. Festen blev slut och vi hamnar på stället vid en stor sten där vi hade 9ans skolavslutnings fest. Jag tar på mig ett par konstiga glasögon som jag inte har någon aning om vart dem kom ifrån, då sr jag några ståendes bakom Serina. Jag säger nej och känner oro med en klump i magen, det är inte sant. För man ser deras stolta och äckligt njutnings flin/ansikte. En av dem håller en pistol i handen riktat mot Serinas rygg, då säger jag: skjut mig först om ni tänker skjuta någon av oss här. Men de skjuter bara henne och hon faller snabbt ner på marken. Som tur var vare bara en kort tillfällig svimmspruta som de gav henne, varför vet jag inte. 
    Vi går mot garagen som har mark över sig, jag vet inte hur jag bättre ska förklara det, men ovanför sitter vi och bredvid garage portarna går vägen mot fabriken. Jag börjar grina som en tok. En bit bort är det en tjej på cykel som är påväg emot oss  för att jobba, det kommer även eftersläntare. Jag och Serina ser på varandra med tårar i ögonen och förstår att vi inget kan säga, för dessa idioter skulle ta deras liv helt i onödan om vi säger att vi behöver hjälp, bättre om det bara blir två liv som försvinner.
    Vi kommer fram till rödkåkarna i Norrsundet där de har sitt revir. Jag har ända från första stund förstått vad dem är ute efter. Mycket riktigt. Innanför den sönderrivna husväggen står det två ruttna sängar och ett biljardbord. Usch jag mår illa.. Serina plockar fram en sprit flaska och gör botten upp på den. Oj så mer ledsen jag blev då, varför kunde inte jag också få lite för att dämpa den eventuella smärta som skulle nalka sig på?
    Hon sätter sig även och smsar, man kan ju undra varför hon inte smsade om hjälp.. Snubbarna säger något med ett stort flin på sitt språk och visar hur vi ska göra. Ja tyvärr var det ju bara och göra som dem sa, och hoppas att man fick behålla livet i alla fall. Tröjan och bh:n åkte av, sket i vad som händer bara det går fort och att vi kommer härifrån levandes.
    Det värsta av allt var nog att tänka att Simon är nu på jobbet och har ingen aning om vad som händer med mig, han tror att vi snart ska träffas. Hade han vetat så vet jag att han skulle ha dödat dem långsamt så de får smaka på sin egen medicin.
    Jag känner att jag börjar bli kissnödg så jag och Serina frågar dem om vi får göra det först. Vi får gå bakom huset bredvid, då sprutar tårarna på mig och jag skakar nå fruktansvärt av rädsla. För vi skulle aldrig kunna ta oss härifrån än :(
    Då vaknar jag, skönt var ordet, att veta att det bara var en dröm. Det läskiga var att det var dem personer som kom till sommarjobbstältet för några veckorna sedan och köpte lotter av oss. Som i sin tur bad mig att skrapa deras lott. Redan då var jag skraj. Så jag sa till dem, ni blir väl inte sur om det är en nitlott jag skrapar fram? Nej sa de och flinade. Nej visst det brukar väl låta så tänkte jag, skenet kan bedra. Och mycket riktigt, det var ju givetvis en nitlott.
    Jag somnade om och fortsatte drömma om detta i en timme till. Då började det med att vi var hemma hos mig, inklusive Simon, plus att vi hade fått oss en svart långhårig apa. De kommer till vårt hus igen, pappa öppnar åt dem. Det klampar in, 1, 2, 3, 4, 5, 6 st. Och eftersom Simon nu var hemma förstod jag att vi inte skulle hamna på samma ställe. Det tog lång tid för de idioterna, för de hämtade oss inte direkt. De jagade apan i huset först, och under tiden tittade jag om kusten var klar utanför, icke sa nicke, där stod en fet en till och vaktade skåpbilen och om någon eventuellt skulle smita ut, så jag ringde polisen istället. Jag kommer fram till någon jävla virrpanna som säger att hon inte kan skicka polisen. Men jävla idiot säger jag, vill du att jag ska bli våldtagen eller, ja svarar hon, du är ju dummare än tåget du tamme fan. Sen ändrade jag ton och frågade snällt om hon kunde skicka polisen men det kunde hon fortfarande inte den kossan. Strax därefter ringer Wiebe och jag säger att jag inte kan prata just då, och kanske inte heller något mer överhuvudtaget. Men hon lägger aldrig på så jag kan ringa upp polisen för hon fattar inte vad jag pratar om.
    Sen vaknar jag. 
    Precis då kommer pappa in i rummet och säger att jag ska vakna. Jo tack inte tänker jag sova nå mer heller, jag drömmer ju bara mardrömmar om turkar!

    Det kanske inte låter så farligt egentligen men den obehagliga och vidervärdiga känslan jag fick genom hela drömmen gjorde att jag mådde dåligt stor del av hela dagen..


    RSS 2.0