ung blir gammal

Jag kom bara på och tänka på en sak.
Jag sitter nu här kollar runt på olika människors sidor. Och det på såna som är i min åldersgrupp och yngre. Att man faktiskt växer upp och går åt olika håll. Man växer faktiskt inte fast i sin lilla barndomshåla, som nu i detta fall, Hamrånge. Men det är svårt att se hur utför det kan gå för vissa, när man väl sett dem som småbarn då alla var som alla. Man kunde nästan inte peka ut vilka som skulle bli si och dem som skulle bli så när man var knatte. Det är förrän nu det börjar ta fart och slå rot, det börjar verkligen arta sig och visa vilka vägar alla kommer att gå. Jag har bara så svårt att inse det nu, det är hemskt att se, jag önskar jag kunde göra något åt det och hjälpa dem. Men det kan vara svårt att ändra på andra människors livssituation, när så mycket annat också spelar in. 
Men mitt ord till alla är "det mesta går bara man verkligen vill."  


22/6 oro, rädsla & förvirring

I torsdags kväll kom älskling hem till vår lilla håla så vi fick somna in tillsammans i samma säng. Morgonen därpå steg han upp vid 5-6 tiden, my workboy. Vid 12 tiden fick jag för mig att somna om för ett eventuellt mysigt uppvaknande när han kom hem igen. Under sömnen drömde jag att jag vaknade upp i min säng, otroligt äckligt verkligt, för det var som att någon satt ovanpå mig och höll ner mitt bröst och armar så jag kunde inte röra mig i sängen. Efter att adrenalinet tagit fart fick jag tag i mobilen och jag ringde upp Simon, dumsnylta jag med, varför ringer du inte polisen? Men aja, hur som helst så gjorde jag det, det var inte lite jag skrek efter honom utan att han hörde, sen vaknade jag. Vidrigt när något sånt här händer i drömmarna hemma hos en, det är som på riktigt.
När Simon trampade in, eller snarare hoppade in och skrek, sprack min s.k "dröm" om att vakna upp med hans pussar i ansiktet. Det blev en skön fredag då vi bara tog det lugnt och åt gott.

Lördagen började med division 2 match mot IFK Gävle då det blev storstryk, 6-0. Allt jag orkar anteckna ner är att jag fick spela 30 min yttermittfält i första halvlek och forward i 30 min i andra halvlek. Efter det begav vi oss av hemåt Ockelbo för att.. ja vi hade ingen planering av den kvällen. Men vi hamnade hos Simpans kusin då vi erbjöd skjuts till Gävle om de vela dit efter att vart på Wij trädgårdarna och kollat på alla uppträdanden. För den dagen var ju den dag då Viktoria fick ta sin Daniel till sin prins. Och jag känner såhär, man måste inte vara prinsessa för att få en prins. För jag, en helt vanlig tjej, har ju också en prins :)

Söndagen var en helt tränings- och matchfri dag, så det blev till att kolla på fotbolls VM på tv istället, Brasilien - Elfenbenskusten. Vad kalabalik det blev ett tag där på slutet, man trodde att sånt där bara sker på film, men där fick vi bekräftat att det faktiskt även händer här i verkligheten.

Måndagen kilade jag över till Malin för att steka i solen, spela kort och bara umgås, tack för det :)
Sen var det träning och grillmys med laget, och sova över hos Sofia, så denna dag hann man med mycket, och det var riktigt trevligt tycker jag. (Tack Sofia för allt :))

Idag åkte jag hem från Sofia och satte mig i solen och började läsa i boken jag fått låna av Wiebe, då jag har fått lära mig bl.a. att man ska tänka på de saker som man vill ha, och INTE på de man inte vill ha. Därefter begav jag mig av på division 2 match mot GUSK = Gamla Uppsala. Då vi även idag bjöds på en förlust, 3-0. Jag är så trött i både skalle och kropp att jag inte orkar skriva ut mer om det, för då kommer jag bara bli sur. Min insats var absolut inte den bästa, och det finns nog en eller flera anledningar till att mitt psyke inte ledde mig ända fram idag, inget jag tänker skriva ut här. Fick spela forward och yttermittfält nästan hela matchen ut förutom 10 min. Jag vill ge ett stort jädra plus till Anna Johansson som i vanliga fall är målvakt som krigade i 90 minuter på både yttermittfältet och toppen! 
När jag kom hem efter den matchen fick jag höra talas om en VIT skåpbil som kör runt här i Hamrånge, det har sagts att det är minst två killar, en som är asiat och bor i Norrsundet. Som åker runt eller står stilla och knäpper kort och iakttar tjejer, eller har gjort det på en 13 åring och en 17 åring. Så vem har sagt att de inte kollar in flera? Så min mage säger att jag är rädd och väldigt orolig, jag som var så glad över att snön är borta och man kan gå lättkläddare. Men nu kanske man är illa tvungen att behöva ha någon med sig vart man än går, vilka kläder man än har. För vem vet, någon kanske en dag blir indragen i den där skåpbilen, och vad kommer att hända då? Ja det har vi ingen aning om, och det vill vi nog heller inte ta reda på, så därför ber jag alla er hamrångebor som läser detta, som nu antagligen inte är så många, gå inte ensamma!   



                                     Några rader jag vill säga dig, baby
Jag har svårt att förstå hur mycket det är jag älskar dig och vad du betyder för mig,
men hur det än är så är jag obeskrivligt glad för att det är just precis som det är, ja juste, 
                                                       Du & Jag.

18/6 i väntan på något gott

Nu har jag ätit frukost och nu försöker jag komma på vad jag ska göra tills grabben kommer. Kanske att jag ska lägga mig och försöka somna om, så kanske man vaknar på ett fint sätt? Ja det lät faktiskt som ett bra alternativ det.
Men först vill jag tänka ut något som han och jag kan hitta på efteråt i väntan på att mor och far vill ha hämtning. Först och främst kanske vi ska ordna till en dusch, eller kanske ett bad.. För det ser ju ändå ut som att Sverige inte ger oss bättre väder än såhär, efter det kanske man ska satsa på att krypa ner i soffan och kolla på någon film och äta något gott och mysigt. Jag ska nog överraska med något smarrigt, kanske det. 

:)  

17/6 i need to sleep

Banne i mig vilket tag sen det var jag uppdaterade här, igen. Under dessa 10 dagar så har jag hunnit med att fira Rebecca som nu äntligen fått sina 18 år fyllda, käkade då gott med ett roligt sällskap.
Man har hunnit gått på sommarlov och fått helt godkända betyg:

  • 1 G
  • 3 VG
  • 4 MVG

    Dessutom har min älskade pojkvän tagit studenten och även fått jobb, jag är grymt stolt över honom :D
    Sen har jag hunnit firat att vi har sommarlov med HIP & Frisör brudarna. Jag har givetvis också spelat och tränat mycket med fotboll, tycker om när det går framåt, när man vet vad man ska träna på och att man faktiskt utvecklas inom sporten.

  • Igår natt kunde jag verkligen heller inte somna även fast jag sov med pojkvännen, låg och vred och vände och pusta och stöna. Näe skämt och sido, jag hade i varje fall väldigt svårt att somna. Och som hjälp på traven gjorde jag det även svårt för Simon att somna, yes för han skulle upp och jobba han, ups :s Inatt som var var jag personligt stöd och hjälp till Matilda med matematiken, och gissa när vi somnade? 3, och sen var det dags att gå upp 6. Så man kan säga att nu är jag så trött så jag känner mig nästan berusad. Nu tycker jag även ordet berusad stavas konstigt också, som att det är en bokstav som saknas. Nej AK det blir nog en powernap för lilla dig i 20 minuter innan du äter lite mat för att sen sticka iväg på träning, jo så får det bli. För därefter kommer MIN solstråle hit, och ni som tolkar detta fel så menar jag ju naturligtvis Simon, not my hate object! Så det ser jag fram emot, plus att han slutar tidigare från jobbet imorgon, vilket innebär mer spenderingstid med mig =)

    Bilder på min student och annat kommer inom kort!

    Idag blir jag kort (eller trodde jag i alla fall) och det känns skönt att inte behöva skriva en hel uppsats denna gång. Att jag accepterar själv att man kan sammanfatta sig kort istället för att breda ut sig i oändlighet. Men visst nu är jag redan påväg mot en uppsats så därför sätter jag just precis här; punkt.




    7/6 det finns alltid hopp

    I torsdags kväll efter träningen (som jag bara promenerade igenom) åkte jag hem till kärleken där jag fick mat och underbart sovsällskap.
    Åker in till Gävle bara för att veta betyg och skriva en utvärdering på 4 frågor, men det var väl rätt okej det med, fick ju träffa brudarna. Efter det begav vi oss till tågstationen och mot Ockelbo. Väl där hemma la vi oss ute i solen jag och min Simpan, där vi till och med fick förrätt på "säng". Cola glas med is och en citronklyfta fint dekorerat på glasets kant + chips. Hur underbart låter inte detta? Jo vänta ni, det kommer mer. Ligger i solen och i doften av grillat kött på filten i det gröna gräset, mhmm. På altanen blev vi bjudna på kött och ugns-stekt potatis och morötter, och efterrätt som var glass, passionsfrukt och choklad. 
    Den kvällen kikade även Bettan på mitt ben som då var 2cm tjockare än det andra pga allt vatten som kunde pumpas ner i nedre benet men inte upp. Därför var jag tvungen att linda hela benet, ligga i högläge och även tacka nej till matchen dagen därpå i division 2. Närmare 9 tiden begav jag och Simon oss av till Loye för att åka på en tripp någonstans tillsammans med Jocke och Meuller, som slutade i Uppsala, men som allra sist hamnade i Simons säng (a) lång natt säger jag bara.. 
    Åker hem och åker med pappa och kollar på Valbo matchen mot Roslagsbro som slutar 0-2, varför nätar vi inte?! 
    På kvällen hamnade vi i alla fall hemma i Hamrånge där vi satt och socialade oss med några gubar, och pangtjong i säng med en massa mys, sent. 
    Upp halv 12 på söndagskvisten då det först och främst blir årets första dopp, kallt men uppfriskande. Därefter bär det av till Valbo för att köpa skolavslutningskläder till brorsan, najs. Det känns bara så skönt att man själv har kläder, skor och studentpresent klara i tid. Dock får jag reda på om jag kan greja håret precis som jag vill ha det, imorgonbitti. 
    Efter Valbo trippen blev det Ockelbo då jag fick köra lite bil med Simpan, det gick riktigt bra ändå, det är så kul att höra att han tyckte det också (fast han kanske bara sa så? ;)) Och jag måste bara tillägga, I just love kisses!
    Imorse var det ett piggt par som steg upp, dock åkte han en timme tidigare än mig. I skolan kikade vi på filmen "Million dollar baby" som jag sett förut, berörande och knepig. Fattar mig inte på varför man kan boxas, alltså slå någon annan i ansiktet, mage osv? 
    Nu ska jag slänga i mig lite mat som består av spagetthi och korvstroganoff, i hopp om att denna träning kommer att gå bra. För det är första gången på snart en vecka som jag springer nu, eftersom jag inte fått det pga mitt muskelfäste problem vid knäet. Vad sjukdvårdaren än säger så tänker jag träna, för imorgon är det match =) 
     

    3/6 vilket skällande

    Det är juni månad och människor beter sig som om de vore deprimerade. Dock har jag förståelse till viss del absolut.
    Det började i morse då jag och Tora åkte på buss 2an där vi satt vid en 4a sits, och en tant vid andra 4a sitsen. Jag hade shorts så mitt lindade lår syndes, dessutom gör jag som jag brukar, lägga upp fötternas hälar på stolen mitt emot. Busschauffören tittar på mina ben så till slut säger jag, ja jag har en skada? Men det var inte det han menade utan mina fötter. Då öppnade tanten käften och sa: "Ja tack så jätte mycket att du sa till, jag har suttit och stört mig på det jätte länge." Jag förstår henne att hon blir störd eftersom det är så pass mycket ungdomar som gör på det här viset, men hon har väl egen talan om hon nu störde sig på det så mycket, så hon kunde väl lika gärna sagt till. Men visst jag accepterade det. Men sen när kärringen säger: "Ja jag brukar åka mycket buss och jag har bara sett killar göra på det här viset, men du är den första tjejen som jag ser göra det, och jag trodde ni tjejer var mer väluppfostrade och duktigare än killar" Men hallå där tantskrälle. Jag åker buss minst 4 ggr per dag i veckorna, och jag ser det där flera gånger under en och samma dag, om inte på en och samma bussresa. Och vadå, att vi tjejer skulle vara mer väluppfostrade? Men lilla vän, du har nog inte upptäckt att vi inte lever på 60 talet längre utan 2000 talet och samhället ser lite annorlunda ut. Men att hon sa att vi tjejer skulle vara bättre än killar, då blev jag bra less på den där kärringen.. Tur att busschauffören sa till med glimten i ögat och hade ironin framme, att jag inte skulle behöva ta illa upp, eftersom detta händer flera gånger per dag. Han brukar skrika i micken att "det finns sittplatser, inga pallar", hehe. Visst väckte jag en rejäl diskussion nu? sa han när han märkte att jag och Tora muckade med tantalara. 

    Väl i skolan ringde jag till Kristin och hon var bra less på mig med eftersom jag bara frågade vad vi skulle göra imorgon. För jag vet att vi ska göra en utvärdering som tar 5 min och sen betygssnack och jag vet redan vad jag har, sen får vi sluta. Så hon sa att skulle hon berätta vad vi skulle göra så skulle bara 3 pers i klassen komma, ja men vad tusan ge oss det idag istället nu när vi är här istället för att behöva åka in i onödan när det är så pass bra fint väder. "Det är obligatorisk närvaro ända till skolavslutningen punkt slut. Jag orkar inte diskutera, får se om jag skiter i det för jag redan vet vad det gäller! 

    2/6 ak hjärta sommarväder

    Gårdagens match kan ni läsa om under länken här inunder (förlåt men jag är lite stolt faktiskt, och det lär man få vara när det går bra för en) + tidningen. Sista 20 kände jag att jag lära kliva av, då föll tårarna. Och tro det eller ej, men mer för att jag vela ha in den tredje bollen också för då hade det blivit äkta hattrick, sen övergick dem till sorgtårar för smärtan i låret som jag hade sprungit in med i en motståndares knä, jippie, tjenare rehabben!

    http://www1.idrottonline.se/templates/Page.aspx?id=560876&epslanguage=sv

    Idag började dagen med betygsnack på specialidrotten och det gick som förväntat, jag tar alla slutbetyg på skolavslutningen så får ni uppdatering inom alla kurserna. Därefter mös jag lite med Skärdan, och ni vet nog redan vad vi gjorde. Njöt av det fina vädret och åt på Waynes, OBS: ingen fika!
    Stekte sedan i solen när klassen spelade brännboll och beachvolleyboll. En aning bränna man fick vid vaderna då, det är då tur att jag har after sun lotion och dessutom en sån bra hy som blir brun och inte enbart en kräfta. Håret ser just nu ut att vara dubbelt så ljust än vanligt, vet inte om det beror på ljuset eller om det faktiskt är så.
    Åkte hem och åt och tog det lugnt, åkte in på träning som då bestod av 1.5 timmes promenad och lite uttänjning på min lårkaka, som sitter precis ovanför knäet och vid muskelfästet. Imorgon väntas nog en massage på träningen där och sen får jag vänta med att springa och sparka boll tills på måndag (!?) Och vad fan är det du säger, ska jag vänta så länge :S Ja annars finns risken till att jag tyvärr kanske blir tvungen att till och med skippa hela säsongen om jag råkar riva upp det i någon närkamp eller felkliv, om jag är för ivrig och vill börja för tidigt. Så absolut så måste jag försöka acceptera det, men det är svårt, men tänker man på om jag hellre vill spela på måndag eller kanske om ett halvår, så vad väljer man? 
    Nyss kom jag på att jag har ju sovmorgon imorgon bitti, så det gjorde stämningen i mitt huvud lite bättre. Så jag ska väl försöka dra i gång en film (alltid lika svårt, vet inte riktigt vart problemet sitter, saknar jag kanske sällskap?) innan jag somnar.  

    RSS 2.0