Förändra sitt utseende

Skulle du kunna tänka dig att göra ingripelse på ditt eget utseende så som skönhetsoperation eller spruta in t.ex. botox om det vore billigare och helt ofarligt? Skulle du älska dig själv mer om du fick ändra på det du inte är nöjd med? Skulle du älska dina vänner eller partner mer om de skulle göra ett sådant ingripande?


Jag tycker...
Först och främst att det bör vara självförtroende och självkänsla som dalar. Det kan vara att man har fått för lite bekräftelse på vem man egentligen är och ser ut, att man är bra den man redan är. Man har inte sina två fötter på jorden, man står och balanserar på ett ben. Man omringas dagligen av skönhetsideal vart man än bor. Jag förstår att man gärna vill se ut som dessa "perfekta" tillgjorda individer, det vill även jag ibland även fast jag vet att jag har ett unikt utseende precis som vilken annan människa som helst. Du till exempel! 
 Man kryddas med överflöd av smink, kläder, hår och kroppar. Det finns alltså anledningar till att man börjar tvivla på sig själv. 

Men till att göra operationer och olika ingrepp, vad vinner man på det? Ett kortvarigt och tillfälligt fint utseende, plånbokens tyngd lättar snabbare än vad ögat hinner blinka. Man löper större risk till att drabbas av cancer och sådana onödiga sjukdomar.  
Man får ett förjävla fult utseende några år efter, man får rynkor och sådant som gör att man ser äldre ut i för tidig ålder. 

Därför ska du... 
Kolla dig i spegeln minst 3 ggr om dagen, egentligen så fort du bara hinner. Du ska inte kolla på allt du är missnöjd med och kritisera det. Utan se allt du är stolt över. Har du ex. fin ansiksform, tänk inombords och ge dig själv komplimanger för det. Har du små/stora bröst, var glada över dom. Tänk på vad de egentligen är till för, att mata dina framtida barn.
Var stolt över allt du gör, dina  bra egenskaper gör dig till den du är idag. De misstag som görs, du lär dig utav dom. 

Mitt citat
- Var den du är, den du känner att du "måste" vara finns redan.

- Sörj inte det du saknar utan glädjs åt det du har.


28 oktober - Att ha mål gör en positiv

Nu så har denna vecka flygit förbi en, säger precis som Simon jag, "medan tiden flyger så kryper jag", true words.
Har spelat in film mestadels denna vecka, så nu hoppas jag att den blir bra. Det kommer vara filmvisning i 20 min då även klantigheterna ingår hoppas jag. Jag spelar farsan i den muslimska familjen. Det har tagit tid att filma in detta, att klippa filmen som Julia och en som heter Fredrik gjort har nog tagit mest tid. Men tur är väl det att det gått åt massor av skratt också, och ännu är det inte slut, för imorgon ska vi visa upp detta för klassen.

Jag fick reda på att jag var godkänd på matte C provet också vilket jag aldrig trodde, för det var knappt en enda uppgift om det vi lärt oss. Men tackar och bockar för det gör man. Hon trodde jag skulle klara bättre, jippie att läraren tycker att jag verkar bra i alla fall då (vänta du).

Idag var jag ut och körde med pappa min i en timme, jädrar vad roligt det är när man märker att man lär sig hela tiden. Dom delar man har svårt med kämpar man igenom, plus att jag fick träna extra på dom bitarna idag, kanon! Körkort here I come =) 

Nu så ska jag strax hoppa in i duschen och packa inför helgen. Imorgon blir det kväll med mina ladies, som jag har längtat :)
Därefter blir det nog en helg med Simpan.

25 oktober - En vecka kvar nu!

Checka in detta: http://www.youtube.com/watch?v=-zjsJV0P24I
Man tror seriöst inte att det finns så dumma människor. Jag trodde det var rena rama skämtet från början, men jag börjar tvivla, jag börjar snarare förstå att det kan finnas såhär blåsta personer. Haha men luta er tillbaka och använd magmusklerna, enda ni behöver göra ;)

I fredags morse skulle hela klassen skriva uppsats om politik, demokrati/diktatur och ideologier. Alla skrek åt mig (eftersom alla vet att jag har en tendens att både prata länge på redovisningar plus att jag skriver mycket när det är skrivuppgifter) "hur många sidor tänker du skriva idag då AK, 10 eller?"
För det mesta någon hade skrivit på skolan var sex sidor.
Vi satt i tre timmar, kan ni gissa hur många sidor jag hann skriva då?
12 sidor skrev jag. Tror ni jag var lite skeptisk till att berätta när alla frågade därefter då. Hehe, men jag kan ju hoppas att jag får bra på det. För jag har en känsla att jag ordbajsade rätt rejält, för jag hann ju knappast läsa igenom det innan jag lämnade in det, illa.
Efter religionen då vi gjorde filminspelning eftersom vi ska redovisa om islam så fick jag hämtning av super söta guld Simon.
Denna dag var en trött och slitig dag så mitt humör var nog inte riktigt på topp.

Upp halv 7 för att åka och göra högskoleprov från 09.00-16.20. Det var fem prov och ett var helt i onödan kan jag tycka eftersom det bara var något som de skulle ha för att kunna avgöra om det skulle vara kvar eller inte, dumt att inte lägga det sist kan jag tycka. Det var 20x4 frågor och 40x2 frågor sammanlagt har jag för mig. Och det var inte lätt, tro mig. Men nu så har jag det över så jag bara njuter. 50 minuter på varje pass räcker inte!
Jag åkte hem till Simon med farsgubben därefter då vi åkte och köpte potatisgratäng och observera INGET godis. Det var underbart att stå och laga mat då man var så nära Simon hela tiden, sedan vid matbordet skulle vi försöka vara lite "vuxna" och prova ett glas rött vin till maten, men jag gillade det inte! Kanske en van sak, jag vet inte. 
La oss därefter i soffan för att ta oss en powernap eftersom vi hade tänkt oss att åka in till Dennis på inflyttningsfest. Vid 11 ringde Purjo och vi tyckte det var sent att åka in ännu senare än så så vi somnade om på soffan och vaknade igen halv 5 på morgonen. Då ställde vi oss och diskade :D

Söndagen gick vi promenad vilket behövs nästan varje dag, man blir så pigg och man känner verkligen att man lever. Gick till ica efter att ha gått runt Svackan och köpte godis, givetvis, hade ju inte fått något hela helgen.
Kollade på Ice Age 3 för andra gången med andra familjen och det var såklart lika kul som första gången. Därefter blev det nya Beck (Skarpt läge) och den var klockren, jag har sett dom flesta men denna slog nog alla tror jag. Dock var slutet lite dåligt kan jag tycka.

Idag fick vi reda på naturkunskaps provet och han sa att detta tydligen inte räknades in i betyget, eller det var inte så avgörande sa han. Nähä kul tänkte jag eftersom jag verkligen hade motivation och viljan till att plugga till det där. Men han sa i alla fall att det var VG-MVG. Men jag tyckte innerst inne att jag var värd MVG, utan tvekan. (Ibland lär man vara egoistisk ;))
Därefter har vi filmat vår religions redovisning i 5 timmar därefter. Och jag kan tala om att det är inte det lättaste med 5 fnittriga tjejer ska vara muslimer. Plus att jag ska vara den tjocka farsan, jag dör. Detta ska vi spela upp för klassen på fredag, ska man vara sjuk? Haha, nej nej ;)
Nu inväntar jag mat, skulle kunna göra ganska mycket för det just nu!


20 oktober - Bra med förändring

Igår matte C prov och jag njuter av att det nu är över, varför oroa sig i onödan, ta smällen när den kommer istället för att ta den innan den ens kommit :)
Projekt arbetet börjar spricka upp bara mer och mer, det enda nu är min körning som fokuset mer ska ligga på. Jag körde med pappa på vägen för andra gången alldeles nyss och det var som att jag hade haft körkort i något år, om jag får säga så, så hade jag väldigt bra koll. Pappa känner nu att han kan lita på mig där och att jag är säker nog att han törs köra med mig mer när han behöver eller vill det, yes!
Sen så hörre ni ni, jag och Tora tog oss till frisören idag eftersom vi beställde tid där igår innan vi var på hud grej, super bra och sköna produkter, foundation helt gratis =)
Men i alla fall, hos frisören satt man i frisörstolen och var spänd som en anka. Jag har aldrig blivit nöjd när jag är klar i stolen sådär väl på plats, jag har då alltid tänkt att jag vänjer mig till slut då jag väl lärt mig känna håret. Så är det ju faktiskt. Men idag var första gången jag blev 100 % nöjd i stolen också. Det blev kort, fräsigt och snyggt om jag får säga så.
Nu ska jag fortsätta plugga på samhällskunskapen eftersom vi har 3 timmars uppsats på fredag :)


Help me!

Jag ska ut på praktik i december. Någon som har förslag på vart man kan hålla hus nånstans? :D

18 oktober 2010 - Hösten är vacker, trots allt.

Tjolahopp Tjolahej. Här var det dött, kanske att man ska försöka pumpa i lite liv i den här sidan, eller vad tycks?
Jag har haft mycket att stå i de senaste två veckorna och jag står i det än, det är därför det har stått still här.
Veckorna verkligen flyger förbi, och det menar jag verkligen. Är det måndag så står det inte på förrän det är fredag och till sist måndag igen. Veckan går lika snabbt så som helgen, är det positivt eller negativt? Ja jag vet faktiskt inte, beror på hur man vrider och vänder på det.
Det går snabbare till studenten och det är just den tiden jag vill uppleva, men tiden därefter som jag inte har så jätte stora planer för säger det rakt emot mig. För det är ju roligt att gå i skolan, det är ju så. Jag tycker om när det händer mycket och att det går bra, annars kan det bli motlut. 

Men åter till verkligheten hur min vardag faktiskt ser ut. Idag hade vi naturkunskapsprov och det kändes bra. Matte C prov imorgon och jag har suttit 4.5h den här helgen och repetera exakt alltihop. Jag är nöjd med g, vill inte satsa högre, känns som att jag vill satsa på de andra kurserna istället för annars krävs det mer en dubbelt nedlagd energi och tid. Och det tillåter jag inte. 
På fredag har vi en politik uppsats (partier, demokrati, ideologi), den ser jag fram emot. På lördag är det högskoleprovet som gäller. På tisdag historiaprov och fredagen därpå ska vi ha gjort en film till religionsredovisningen (vi är den enda grupp som vill redovisa så, istället för power point, känns uttjatat vid det här laget). Då vi ska göra film om islam, super skoj. 

Fotbollen har uppehåll vilket ger mig mer tid till skolan och slappna av för ett tag. Ska nog ta tag i gymmet för det är dags för det nu i vinter. 
Jag är kärare än någonsin i min Simon, det är liksom hur bra som helst som alltid.  

Förresten, jag har inte vart så förtjust i hösten förut eftersom man vet att det leder till vinter. Men jag har ändrat min syn på det hela, alla färger och vind gör det så vackert. Jag bjuder gärna på en höstbild sedan 1an :) 


             

12/10 Don't stop believing

Dålig uppdatering, jag vet. Det är mycket jag står i om dagarna, är det inte träningar efter skolan så är det plugg som gäller. Dessutom så rullade förra veckan så fort förbi så jag kan sammanfatta hela veckan till en enda dag känns det som.
Det är mycket jag ska ta itu och pricka för innan jag går på lov v.44.

  • Naturkunskaps prov på ett helt kapitel som vi jobbat med ända sedan vi började trean, nu på måndag.
  • Matte C prov på ett helt kapitel på tisdag.
  • Samhällskunskapsuppsats på fredag nästa vecka.
  • Historia prov och redovisning i religion nästnästa vecka (historian och religionen känns ganska lugn ändå).

Jag ska inte klaga för det är just det här som jag egentligen tycker är roligt. Eller det är njutsamt när det väl är överstökat, det är väl det. Just idag då jag nyss kollade på Sverige-Holland (1-4) så fick jag känslan att viljan, modet och adressen inte riktigt fanns. Det blev bättre i andra halvlek men det räckte ändå inte. Till slut blev jag så trött på det tröga måltjuvandet att jag somnade sista 10.
Så det är vad jag tänkt fortsätta med nu, även fast jag är lyckostjärnan att jag har sovmorgon imorgon.


2.5 år med underbar kärlek <3



Det är helt fantastiskt vilka känslor som flyger runt i min kropp,
känslor som är ämnade för dig.
Jag kan inte sluta tänka på dig och din närhet som gör en så glad att vara i.
En tanke om att vara utan dig vill jag inte tänka, det gör mig illamående.
Tack för att just jag, lilla AK, får vara din flickvän.
För att du är du och är dig själv, så älskar jag dig.


Vild och galen gör en nu lugn och malen.

Det var kul att få sminka och göra sig ordning på ett festligt sätt igår, eftersom det händer så sällan. Smink är kul att kladda med, i alla fall när det blir i rätt mängd och snyggt. 
Ett kanon sällskap med både nytt och gammalt folk gjorde kvällen högt värdig. Först undrade man vilket tråkigt folk som bara satt i soffan och glodde, men efter den ena och efter den andra så blev alla riktigt kalas roliga. 
Jag har nu hittat det ena rivsåret efter det andra, så jag försöker pussla ihop hur det egentligen blev igår. Men hur som helst så var det helt klart värt det och mycket roligt.  

Denna kväll blir då en lugn en, den spenderas såklart med älskling vilket gör det trivsamt och njutbart. Jag sitter nu i hopp om att han ska komma hem snart eftersom han är och hjälper sin morbror med någon hästhage. För då ska vi tillaga lite mat och krypa ner inför en och annan film för nu har det laddats hem från min sida.

Så man kan säga att det blir 50% vild helg och 50% lugn helg, så det ska vara =)

Inget kan stoppa lyckliga mig idag!

Idag är jag bara sådär suveränt glad utan anledning. Inget har tryckt ner mig på en lägre glädje nivå vilket känns helt oslagbart. Mungiporna har stått åt rätt håll hela dagen, jag kan faktiskt inte sätta fingret på vad det är som gör att jag är sådär jätte glad. Men hur som helst så är ju det hur bra som helst och inget jag egentligen bör grubbla över.
Idag har vi arbetat med demokrati frågor på samhällskunskapen och därefter om kulturfrågor på religionen. Mycket diskussioner denna dag något som jag tycker är roligt, prata är alltid kul, oftast i alla fall. 
Nu strax ska jag och Simon hoppa in i duschen och göra oss klara för att sedan gå över till Fieli och Hampus på inflyttningsfest, ska bli riktigt skoj :) 
Hoppas ni också får en fin fredagskväll!  

RSS 2.0