25/3 Snart helg!

Igår pumpade jag och Beckis på gymmet och det blev armar och mage. Sen blev kontraktet klart till projektarbetet. Så under tiden det skrevs klart fick man gå in till idrottsläraren och höra hur man ligger till i kursen "ledarskap inom lek och idrott". Och eftersom jag och Skärdin redovisade vårt vattengympa pass för inte så längesen så var det en rätt så färsk vara inom kursen. Och ska jag vara helt ärlig så vet jag inte alls hur många timmar vi lagt ner på det där, 24 timmar om inte mer och jag är allvarlig alltså. Så han sa att det var ett hur bra ledarskap som bara möjligt, han skulle aldrig kunna gjort det bättre själv. Det kunde liksom inte vara bättre. Och hur kul är inte det att höra av en lärare, yes! Sen sa han också att detta skulle vi kunna få köra mer om vi vela det, men då blev jag bestämd nog och sa att "aldrig att jag tänker sätta mig ner och planera ett sådant här pass igen", som tur var menade han att vi kunde köra samma pass, så självklart. Utvärderar jag lektionen flitigt och likaså någon annans lektion så skulle jag lätt uppfylla kraven för ett MVG! 
På kvällen blev det att åka till Träffen och träna fotboll igen, då bl.a. fick prova på att spela back och det är nog inte min plats det riktigt. Jag har inte kroppen till det, jag ska springa, inte stoppa någon som springer.

Imorse lite längre sovmorgon, ungefär 45 min, lätt värt det. För in åkte jag så jag var inne till 9 då jag, Skärdin och Vanessa satte oss på Waynes och tog en fika och gjode klar vår utvärdering av lektionen vi hade förra veckan då det var cirkelträning, skönt att ha det gjort i tid. Efter det blev det lunch där och sedan ett studiebesök på kastet skolan. Det kommer nog att bli roligt det här projektet när vi väl får utföra det. Så sen nu så har jag kommit hem därifrån så jag ska väl fira våffeldagen med några sådana fast lite nyttigare, fullkorn. För efter det blir det att bege sig till Gävle och Träffen igen och träna fotboll.  

23/3 Panik inför svenska nationella

Dagen började med svenska då vi förberedde oss inför svenska nationella som är om precis en vecka och jag är redan nervös och panikslagen. Det känns inte direkt som att det kommer att bli bra på något sätt. Men det är bara att bita ihop och skriva ihop ett riktigt bra tal och kanske till och med träna in det utantill så kommer det att gå mycket lättare väl vid uppförandet. Mitt ämne är att varför man ska gifta sig. Och hur man egentligen tänker om det, är det så att man tror i just detta nu att vi kommer att hålla ihop tillsammans eller kan det finnas andra anledningar så som ekonomi, tradition eller fest? Ja det ska jag diskutera i fem minuter, och det är grymt kort tid, egentligen. 
På eftermiddagen finns inte så mycket att säga förutom att min grupp ändå känns rätt bra, vi får se hur det blir om alla kommer att följa målen vi satt upp, jag hoppas på det i alla fall. 
Därefter åkte jag hem och kasta i mig lite käk och fick sedan skjuts till träningen av farsgubben till Andersberg, jag kan bara säga att jag kan inte få nog alltså. Det är bara så roligt. 
Nu ska jag hoppa in i duschen och äntligen få tvätta håret och hoppa ner i säng, i hopp om inga drömda mardrömmar. Men hittills har det inte vart några på ett tag sedan fredags natt så det känns härligt.

22/3 Wonderbart + Helskutta

Igår vid 13.15 åkte jag och farsgubben in med bussen för att äta och sedan dra på match, i snöyran. Jag kan faktiskt inte fatta att ena dagen är det solsken, plusgrader och verkligen jätte härligt, och det kan slå om från en dag till en annan till nästan snöstorm och massa minusgrader. Vilket land vi lever i, men det är rätt roligt ändå att det varierar så mycket också från dag till dag. Den ena dan blir aldrig den andra lik. (Jag försöker vara positiv).
Så om vi säger såhär, det blev ingen match. Så vi fick äta en rejäl lunch med efterätt på en thai restaurang tillsammans och sedan gå på stan till fyra då de stängde, då var det bara för oss att sätta sig på stationen och vänta till 18.10 bussen, det var rätt segt ändå. Men jag får se det positivt, min kropp need some rest now. Så den fick ändå vara glad. 
På kvällen var det bara att kasta in sig i duschen när vattnet kallade och sedan bar det av hem till älsklingen. Oj som jag har saknat pojken. De första dagarna är alltid värst att vara från varandra för man vänjer sig nog vid att ha honom i sin närhet, och därefter vänjer man sig med att vara för sig själv. Efter att ha vart utan varandra i nästan 7 dagar så var det dunder mysigt att få vara i varandras armar igen. Han som har vart på studentkryssning så hade han faktiskt två överraskningar till mig här hemma, en toblerone med vitchoklad som jag bara älskar och lika jordgubbsstänger som är dunder goda, den grabben känner mig han (a) 
Och den snyggingen har ju snaggat sig så man kan ju säga att man bara blir ... Grr

Vaknade upp rätt pigg imorse tillsammans med älskling, och tro det eller ej men han var rätt pigg han med, vad kan det bero på? :o 
Projektinformation på morgonkvisten och inte bara jag blev förbannad. Vi i klassen har tidigare i grupparbeten kommit överrens att vi delar in grupperna själva efter ambitionsnivå så alla får ett rättvist betyg som möjligt. Men här var det raka motsatsen. De har som argument att: "I det verkliga livet kommer man alltid att stöta på olika människor som är på det viset", "Grupperna spelar ingen roll, ingen baktanke hur vi delade in dem alls förutom att det ska vara blandat killar och tjejer". Nej usch nu blir jag tokig bara jag tänker på det. Varför ens sätta upp ett papper (nästan såkallat kontrakt) på att vi ska få dela in oss i grupper själva istället för att lärarna gör det åt oss. De gör nog på detta vis bara för att det gör det enklare för dem själva, att de själv slipper ingripa med så mycket hjälp. 
Jag menar, jag som kanske är en person som siktar på MVG, kan alltid uppnå ett MVG vilken grupp jag än jobbar med. Det vet vi alla. Men all planering och baktanke som till slut kommer att ge ett mycket snyggt resultat vet ingen om. Blir jag indelad med en G person då får jag kämpa arlset av mig för att jag nu ska nå mitt eget mål, men är jag däremot tillsammans med en person på samma ambitionsnivå så blir det mycket enklare för vi båda kan dela upp arbetet. 
Att sedan i slutändan kanske inte skina så mycket då man visar fram, som nu i detta fall sitt ledarskap, då man är tillsammans med en på samma ambitionsnivå det kanske stämmer litegrann. Och att man kanske skiner lite extra då man är tillsammans med en som ikke är på samma ambitionsnivå. Är ni med på vad jag menar då? 
Visst man kan alltid skina med sitt MVG, men allt annat i bagaget vill man gärna få förenklat för sig från början istället för att behöva lida igenom hela arbetet och sedan klaga över saken. 

Nej nu har jag skrivit mer än vad jag från början ens tänkte, jag kan skriva en bibel om detta om det så vore, men jag nog att min sömn är lite viktigare. Så nu ska jag efter att tagit ur fötterna ur ett 30min långt fotbad hoppa in i duschen och tvätta bort allt svett som uppkommit under träningen ikväll.   

9 dars uppdatering, hoppas ni orkar läsa.

Torsdag 11/4 
Då vi begav oss till Trysil för att åka ner för de fina sluttningarna i Norge med skidor. Det började med en rejäl vurpa för backarna var för brant i jämförelse vad jag var van med, så jag var tvungen att lägga mig ned och allt bara flög omkring mig. Men efter ett tag så fick jag tag på Tora och vi ligger ungefär på samma nivå då det gäller kunskap på skidor, så vi åkte i våra egna backar. Det var hur kul som helst. Vi åkte högst upp på berget och sådan storm som det var där har jag aldrig känt någon gång. Det var nära att man gled ner igen från knappliften. Vi bestämde oss att ta ett sista åk istället för att direkt gå till bussen, och då åkte vi i skogen där det var lite puckelpist. Så det blev ju inget annat än 5 vurpor till det. Det var längesen jag och Tora skrattade så mycket. Ingenting kändes svårt efter att tagit sig över berget, faktiskt.

                                      Sjusovare


                                        I backen


                                        Matdags!


                                           MY DOG!


                                        SWEET!


                    En gång sjusovare, alltid sjusovare


                                  Knäppskallar!


Fredag 12/4
Denna kväll stod jag i träffen kiosken med Sara Ekström och det var trevligt att sälja korv, det var pingis som spelades i hallen. SM semifinal blev det för Gävles tjejer.

Lördag 13/4
Idag var det uppstigning 10. Och match mot Västanfors då vi vann med 3-1. Efter allt åkande släpptes jag av vid Hakkes mack där älskling hämtade mig vid macken. Det var hur ljuvligt som helst att få träffa honom igen. På kvällen blev det lite mys med eventuell badtunnebadning som tyvärr heller inte blev av.

Söndag 14/4 
Idag åkte jag in med bror och älskling till Valbo för att bl.a. köpa skor. Dock var det stängt och jag höll på att bli tokig. Det var några dagar sedan som jag hade hittat dem i Gävle på Din Sko. Men i Valbo var det också stängt och det fanns tyvärr inte så många sådana skor, jag blev förbannad som ett rovdjur, så mycket som jag kämpat för dessa skor. På kvällen blev det hem till Hamrånge och bada tunna o äta gott. Vi kolla lite på wallander men älsk var trött så vi gick upp och myste istället. 



Måndag 15/4 
Steg upp vid 10, underbart att sova med älskling. För jag vägrade att åka på blodcentralen på vård- och omsorgskursen, jag skulle bara må dåligt och inte kunna ta in någon information. Hörde att det var några stycken som faktiskt var påväg. Istället åkte jag och älsk till Din Sko i Hemlingby så jag fick äntligen köpa mina älskade skor, så äntligen är dem mina. Träning ikväll! 



Tisdag 16/4
På svenskan började vi med nationella och jag vet nästan vad jag ska prata om, men jag nämner inget. På eftermiddagen fick vi se på en jätte seg men rätt så lärorik film. Den handlade om en kille som hade blivit förlamad i hela kroppen och kunde bara kommunicera genom att blinka med ögonen, och på så vis skrev han en bok. Träning ikväll!

Onsdag 17/4
Jag och Toris sprang på idrotten idag, riktigt hurtiga var vi. Därefter fikade jag med Skärdin och Vanessa för att planera lektionen vi hade på torsdagen.

Torsdag 18/4
Åkte in till 9 tiden då vi satte oss på Wayne's igen och planerade det sista inför lektionen.
Vi körde stationsträning med de få som var med, bara grabbar. Så det var ju ganska jätte roligt då vi körde dansstopp med låten "Inget stoppar oss nu - BlackJack" som är vår klasslåt, haha. Träning ikväll!

Fredag 19/4
På rehabiliteringen fick vi lära oss att tejpa fötter på olika vis, det tycker jag var lärorikt eftersom jag själv har stukat min. Sedan på engelskan så gjorde jag engelska provet även om jag inte behövde det utan fick en vecka till på mig eftersom vi har fjäskat för läraren, men för att få det överstökat så känns det underbart!
På kvällen åkte jag in med brudarna Becca, Julia och Linnéa till Skutskär för att fira Elin som fyller 18. Där vi blev bjudna på hamburgare, efterrätt och en massa massa godis. Sjöng singstar och hade det allmänt trevligt. Skrattade för fulla halsar gjorde vi iaf. Så varsågod och njut av bilderna =)

                                        Matdags
Matdags

                          Singstar, Estet vs Bönderna
Singstar

                                         Lean & AK
Linnéa o AK
 
                               Hur gulliga som helst!
Gulligt par!
                                 
                                Steffi frustrerad!
Steffi förbryllad över att hennes godis inte finns

Lördag 20/2
Dagen började med match mot Huge (div.2) då vi tyvärr släppte in ett riktigt skit mål, en liten fjös nick hem till målvakten våran vilket gjorde motståndarhugget värre. Men 0-1 tycker jag var grymt bra resultat, speciellt eftersom detta lag var det bättre jämfört med det vi mötte förra gången då vi förlorade med en lite större siffra. Men vi kämpade igenom matchen rejält och vi hade flera chanser, nog har vi som alla andra lag, saker att nöta på, och det kommer vi att göra.
Ikväll blir det att städa rummet och plugga lite, en rätt så lugn kväll. En som denna att städa rent rummet ordentligt, så som garderoben har jag längtat efter i veckor. Att få en hel ledig kväll, dock är det ju lite synd utan sällskap men det funkar ofc :)

10/3 Vattengympa redovisning

Det gick kanske inte som förväntat för det kom upp en massa saker i vägen. Det var tur att man är flexibel och kan göra det bästa av situationen. Vi gjorde det jätte bra sa han, jätte bra!
Träningen gick kanon då vi mestadels körde närkamper, något som jag måste träna på för jag flyger verkligen som en vante.

Jag vet att jag har blivit sämre på att lägga upp inlägg här men det finns anledning till det. Varje dag i veckan följer samma mönster för mig så jag hinner inte sitta vid datorn mer än vad jag gör i skolan och i skolan gör jag det som man måste på lektionerna. Dessutom när jag kommer hem på kvällarna är jag så pass trött så jag orkar bara kolla runt, inte skriva. För mina dagar ser ut på det viset att mellan 8.45-15.45 i stort sätt varje dag så är jag i skolan, därefter tränar jag fotboll och kommer hem inte förrän 22.15. Så därför nu när jag har en ledig kväll på en lördag utan någon i min närvaro så kan jag ju slänga in ett och annat här på bloggen så ska ni få min vardag uppdaterad :)


Sista lovet med älskling någonsin (?)

Torsdag 4/3
En nästan hel dag i stan. Kikade på massor av kläder, så nu är jag taggad på att köpa den där azum snygga bh:n på lindex, eller var det kappahl? Jag hittar den så småningom. Kruxet är väl ändå om den rätta storleken finns kvar, säger som dig jag Malin, det suger.
Efter det stack jag hem och käkade och sprang direkt iväg till bussen igen och åkte och tränade. Och det gick väldigt bra idag, från min sida var det riktigt bra. Därefter hoppade jag in i bilen tillsammans med Vicke Virre hem till Ockelbo då nästsista hållplatsen för dagen var hemma hos älsklingen. Strax därpå hoppade vi in golfen som konstigt nog startade på första försöket, påväg hem till Hamrånge. Det tog sig ett tag tills vi kom hem men det var det värt, hehe. 
Väl här hemma tippade jag upp ett varmt bad med tända ljus som vi sedan kröp ner i, det var så himla härligt ska ni få höra. Att smörja in sig i baby-olja efter ett bad och sedan krypa ner i sängen tillsammans med sin kära kan inte vara bättre på en torsdagskväll efter en hel vecka med hårdträning. 

Fredag 5/3
Vi hade sovmorgon imorse och det var super duper, frukost vid tolv tiden. För klockan 2 var det dags att renslipa Simons tänder hos tandläkaren i Ockelbo. Och mycket riktigt, de var kanon fina.  Efter tandläkarbesöket åkte vi hem igen och sedan åkte vi till Gävle för då var det nämligen dags för Simpan och hans band att repa. Vi var en stund hemma hos Åströms och de har rätt så roliga kissar, jamar och springer runnrunn. Efter repet hade jag inte mitt vänstra öra kvar eftersom jag satt så nära trummorna som var möjligt eftersom det var sådan liten lokal, men där det finns hjärterum finns det ju såklart stjärterum. Så åkte vi hem till Ockelbo igen och tog ett hårt tag om sleven och öste i oss mat, eller så kan man ju kalla det de goda och fina upplagda köttet med potatisklyftor och bearnaisesås. Att ligga i soffan hela kvällen framför let's dance med älskling och hans familj var avkopplande och härligt efter så mycket fläng hit och dit. Jag tror inte jag gjort något annat än att pendla de senaste dagarna, men det har vart värt varenda minut ändå såklart.

Lördag 6/3
Imorse vaknade vi id elva-tolv tiden. Det härliga och soliga vädret bjöd på en 5 km lång skidtur med underbara pojkvännen i skogen. Vi blev bra svettiga må jag lova. Så när vi kom hem var det duschen som gällde sen en tur på vintermarknaden, där det inhandlades kola till kvällen och den goda beasås. Vi gick även till Lingvallskor för att titta om affären var öppen men det var ju naturligtvis stängd. Så frusna som vi var gick vi hem till mormor och morfar där även glada ettåriga Alva befann sig, och såklart fick vi något i oss i magen också. Hem och äta god middag med kött potatis i ugn och den nya beasåsen och med ett nytt sällskap, även efterrätt med choklad och frukt. Kvällen varade framför melodifestivalen, och kalle var ju jätte bra, enda låten som satte sig på hjärnan. Sedan mys pys resten av kvällen. Idag har det blivit mycket frisk luft och massor av mys i soffan hela kvällen lång, på vår dag.

Söndag 7/3
Sista dagen på lovet, och söndag, finns det någon tråkigare dag? Jag stressar alltid upp mig då, okej jag är ändå alltid stressad så det var nog ingen skillnad. Jag blev sur för ingenting för det var nog mycket som cirkulerade i min hjärna. Älskling åkte och spelade hockey i 1.5h efter en lång stund att koppla -> spring skjuta -> bärgat bilen. Så under tiden tränade då jag på min vattengympa som är på onsdag, då smäller det. Därefter kröp jag och äsklingen ner i soffan och kollade på fuskbyggarna och där lärde man sig ett och annat vilka man ska anlita någon gång i framtiden och inte. På kvällningen fick vi hämtning hem till Hamrånge där vi kikade på Wallander, äckligt verklig. Sen gosa ner sig i sängen och prata gamla goda minnen vi haft tillsammans, åh :)


3/3 Grattis mor!

Vilken underbar kväll/natt jag haft, och det såklart eftersom den var delad med älskling. Det var faktiskt inte så jobbigt som man trodde att stiga upp halv 9 idag heller. För idag var det nämligen dags att göra årets första störtlopp ut för slalombacken i Ockelbo. Detta var en sen födelsedagspresent som vi haft till min bror som fyllde för snart 2 månader sedan, och som man då brukar kunna säga bättre sent än aldrig.

Han lärde sig att stanna, styra och hoppa och ha någorlunda kontroll på både skidor och stavar under dagen. Om man säger såhär, man trodde då inte att det var första gången han åkte. Han var grym, några dyk ner i snön fick man räkna med helt enkelt.
För en själv kändes det ovant första varvet, men man kom snabbt in de rutinerna efter andra. Det var en hemskt rolig dag där uppe i Rönnåsen, det grillades och hade sig. En gång i backen åkte älskling bakom mig och det gick fort som bara den, jag säger att gud så jag känner mig trygg, simon säger nej det gör inte jag. Sekunden efter dönar vi ner i sidan av backen och både armar och ben och skidor flyger åt alla håll. Strax därpå flyger brorsan ner i snön precis bredvid, och det 2 centimeter från mitt huvud med skidan. Snacka om att ha kontroll på marginalen där.

Sedan åkte vi hem snabbt som attan för då skulle älskipälski dra till storstaden och repa med bandet sitt, som tur var hann han. Jag åkte timmen därefter för att träna. Gick lite på stan innan jag åkte med bussen till Sätra. Fan så mycket snyggt det finns nu när man inte har pengar. Då man väl har pengar finns det ju aldrig något som duger.

I väntan en timme på bussen hem efter träningen som var rolig men svår, så pratade jag för en gångs skull med Wiebe. Det var härligt att få höra av henne. Sen därefter hörde man sig för med Matilda också och där känns det samma sak, wonderful. Nej nu ska jag kanske hoppa in i duschen, jag har inte riktigt bestämt mig för jag är nå in i helsike trött så får se om jag orkar, annars får det bli morgondusch.

Och förresten, mor fyller år idag. Så nu ska jag ner och ge henne sina två andra presenter :)

1/2 Ny månad, nya tag

(måndag)
Uppstigning 7.00
Fick springa till bussen sista biten eftersom jag trodde att jag skulle missa den, men jag fick till och med stå och trampa snö i väntan på den. Då hade jag sprungit/cyklat i onödan för fort och blivit svettig, men sånt är väl livet ibland.

Kvart i 11 var vi i Sandviken jag och Skärdin. Väntade i 2 timmar till på tröttfisen Emma. Klockan halv 9 fick vi komma in i badhuset och prova på passet, och det gick bra.

Hem och äta fika med Maria (modern) och sen hoppa i säng.

(tisdag)
Uppstigning 8.00
Idag klargjorde vi 2 till låtar efter de idéer vi haft så vid halv 1 var allt packat och klart. Så nu ska vi bara träna in allting allesammans. Tror ni det har tagit liiite tid eller. Det kräver så grymt med tid detta arbete, att göra bra takt till musik, rätt övningar till rätt muskler, se till så man inte kastar upp och ner med korvarna hela tiden utan anpassar låt/övning till korv, och en massa annat. Så nu är jag helt slut rent utsagt.
Ikväll är det träning så får se hur bra det kommer att gå för mig, tur att det är i andersbergshallen i alla fall. Sen därefter ska jag träffa älskling, underbart!

RSS 2.0