Efter regn kommer solsken?

Igår kväll innan träningen överraskade Simon mig genom att komma förbi en timme. Söt! 
Träningen började med en halvtimmes löpskolning med en riktig expert, man kanske inte blir snabbast i världen efter att lära sig detta, men försäkringen finns att man lär sig springa ännu snabbare än vad man tidigare har gjort personligen. Så hoppas det gör susen om man fortsätter med det här. När fotbollen väl kom in i bilden kände jag mig lite dammig fortfarande med hanteringen av den, men det kommer, jag måste ge det tid. Det har ju ändå varit uppehåll vilket säger att jag tyvärr inte rört en boll 100 % seriöst.
Inatt drömde jag nog en av dem få värsta mardrömmarna jag drömt någon gång. Jag och Serina, en sommarjobbs kompis, var ute på stan mellan torget och station. Då två mörka män kommer fram och drar in oss i ett instängt rum utan några fönster alls. De kastar ner mig på golvet och den ena börjar misshandla mig genom att slå och sparka på mig. Just då tänkte jag att, ja slå och sparka mig bara, men någonting annat det får du inte (!). Det konstiga var att jag sa hela tiden, "nej, inte så jävla hårt", han lydde mig också. Efter ett tag springer Serina ut för att hämta polisen. Yes tänker jag, nu jävlar åker ni fast snart och jag får pusta ut.. Ja rätt var det var kommer det några in, men inga poliser, utan Evelina Nordgren och hennes pojkvän Gustav (huh?). De hjälpte mig tydligen därifrån till slut, och när jag väl kommer ut i solskenet så ser jag att jag har rejäla skoavtryck inristade i benet. Det är inte lort utan det är sårmärken, som om jag blivit tatuerad fast blodigt. Jävla idiot var min enda tanke..
Men fy vad jag mådde dåligt när jag vaknade imorse, jag kan inte förstå hur jag kan drömma något sånt här. Jag är väl rädd för det förstår jag.

I dagens skitväder arbetade jag ungefär en timme i växthuset med tomaterna våra. Dessutom har jag blivit rätt kemis med våra kycklingar och hönor också, vet inte riktigt varför, eftersom det var ett bra tag sen jag tog mig tid till att sällskapa lite med dem. Men det behöver både dem och jag, förenas lite.
Att vädret var så fint när jag jobbade, hur många plusgrader och soligt som helst, sen när jag väl slutade, ja tamme sjutton att det ska bli dåligt då. Hur bra tajmar man inte in det egentligen? Men jag har ju min egen solstråle jag som ni redan vet, och han sviker mig aldrig så som solen eller ska ni få höra :)

På träningen ikväll var det mycket finter som tränades, tycker det är riktigt roligt det jag, kunskaper måste finnas om man säger så, om man ska klara av att vara lite mer ego och modigare. Därefter blev det en rejäl hård sväng i mördarspåret, jag trodde inte mina häl-skavsår skulle palla det, men icke sa nicke, de lyssnar på min inre röst dem ;)
På väg mellan torget och stationen mötte jag upp en gammal lärare, Gun. Vi gick till George i väntan på bussen, så hon bjöd mig på fika (a) Jätte kul att man kan prata med vem som helst tycker jag, för såna problem har jag inte! Okej kanske inte vem som helst, but you get the point dude.

Imorgon blir det synundersökning så jag till slut ska få övningsköra, åh så jag längtar. Därefter ska jag möta upp Simon och strosa runt lite och försöka finna en till flera fina presenter till min underbara vän Wiebe som faktiskt fyller 18 år, just precis nu! =)

summer feelings

Här får ni se mitt resultat på bakningen från igår:

                                                          Före

                 hallonkladdkaka

                                                           Efter

                 hallonkladdkaka

Det blev en finfin kväll igår. Grillade revbensspjäll och fläskfilé med friterade pommes och bästa beasåsen. Den här kladdkakan med hallon och digestive kex botten till efterrätt. Plus att jag lurade hem söta älskling också. Det kunde inte bli bättre kväll kändes det som :)

Förresten, jag tänkte på det att man sällan kanske kollar på svars kommentarerna såhär får du mitt svar Malin Berglund (:
"Jo jag ska försöka satsa på nya dojjor. Jo men alla är ju olika. Du vet att jag hade problem med min rygg, då gick jag till Lena, och det är tack vare henne jag har ilägg idag. Alla människor går mer eller mindre utåt eller inåt med fötterna. Ju kraftigare det är desto farligare är det. Vissa känner inte av smärta än, men kommer kanske göra i framtiden. :) "

Idag badade jag fötterna för att mjuka upp dem inför träningen ikväll, dessutom så filade jag dem, oj så bra de mår då. Dock gjorde jag mig en liten tabbe. Jag vände nästan hela karet upp och ner så hela köksgolvet blev som en pool, yes ak! Det var bara att torka upp det innan någon såg, puuh.
Men skönt som det är så blire 1 timme och 45 minuters fotbollsträning ikväll i alla fall!

inom sinom tid

Igårdags kväll kikade Simon förbi vid halv 9. Då fick det bli ett dopp i det grymt kalla å vattnet, 16 grader. Det börjar ju likna vinterbad nu för sjutton. Men man får hoppas att det enbart var vattnet som fallit från skyn tidigare under dagen som gjorde det ice cold.
Efter gick vi en kort promenad och uträttade lite ärenden, plus tog oss kvällsfika efter det. Och såklart så blev det lite goseligos och film innan john blund kom och hämtade oss.

Nu en ny dag, ännu en dag som jag tyvärr lär skippa träningen eftersom mina fötter ändå ser riktigt bra ut nu jämfört med tidigare, som jag ska låta läka. Men imorgon så kan jag inte hålla mig utan fotbollen mer, jag blir som ett ruttet russin om jag håller på och sitter hemma dag in som dag ut.
Så jag har funderingar på att ställa mig och baka lite, för som ni ser så gjorde jag mig ett rejält plock igår. Det bara vattnas i munnen på mig bara jag tänker på vad jag kan göra för någonting...
Och för att inte få denna dag allt för ensam så sitter jag i hopp om att Simon kan komma och göra mig sällskap en natt till :) 

             

it´s wonderful that I have my own sunshine

Matchen i fredags slutade 1-1 mot Ljusdal. Jag spelade hela första halvlek som höger yttermittfältare. Jag har nog aldrig pinat mig igenom en fotbollshalvlek sådär förut. För det första kände man att det var ett tag sedan man spelade match, för det andra sprang jag med skavsår under fötterna sedan tidigare som ni eventuellt redan vet, och för det tredje så var det tydligen inte nog med enbart 2 skavsår, utan jag fick ytterligare dubbelt så många och det 2 stycken bak på hälarna. Så jag var glad att jag fick börja sitta i första halvlek, eftersom det kan verkligen inte ha sett bra ut, men jag fick min träning i 45 min och det är jag glad för såhär i efterhand. De sista 10-15 fick jag hoppa in på toppen och då spelade det ingen roll tänkte jag, för jag ska ta ut mig det sista jag har kvar nu sedan får jag vila. Som sagt, så blev det också. Väl i duschen fick jag som jag förtjänade, det sved så tårarna satt längst fram i tårkanalen men jag höll dem inne, men det var inte långt borta i alla fall.
Väl hemma vid tolv på natten fick jag hämtning av min underbara ängel, så jag fick somna in i hans armar. Som kändes mycket välförtjänat!
På lördagen åkte han till Åmot för att greja bilen och jag stannade hemma i stugan. Fick världens fotbehandling av styvmor. :
Fotbad
Filning
Förhårdnings borttagning
Nagelklippning och filning
Smörjning
Massage
Omplåstring
- Jo tack, visst är man bortskämd. Men det lär man ju få vara ibland!

Därefter blev det grillat, ugnstekta potatisklyftor och beasås. Och min favoritförrätt: grillad majskolv + lite ostbågar och chips.
Som aktivitetsefterrätt blev det sniffpoker, låter lurigt, så tyckte jag med. Men roligt. Största pokerfacet det har nog jag det. Den kvällen undrade jag med vad det var för fel på mig, trött? Ja kanske det.
Sen blev det mys med kärleken, en massa pussar, mmmm :)

Söndag, känd för att vara den tråkiga men ändå mysiga dagen på veckan. Allt jag vill säga om den här dagen är att jag inte hittat den människa jag kan leva med, utan jag har hittat den jag inte kan leva utan =)

Och för er som inte fick den rätta förklaringen på mina skavsår är att jag har använt mig av springskor med för stor protation plus mina ilägg som är gjutna efter fötterna, vilket har lett till för mycket stöd som ger en negativ effekt. Det var för högt och mina fötter gled som de ska göra i löpskorna fast de låg och nötte på denna höga kant. Jag frågade dem på ortopedtekniska om jag verkligen kan ha både en hög protation på skorna plus dessa ilägg (de fick även se dessa skor med iläggen i) och det skulle inte vara några problem, nehejnej. jag ska försöka satsa på ett par nya löpskor på exempelvis löp-labbet i Valbo så jag får ut ett par skor exakt efter mina fötter, sen sätter jag i iläggen i fotbollsskorna istället. Vi får se hur det blir.

Så idag får det bli att jag hoppar över fotbollsträningen, och vilar mina fötter så jag inte river upp såren som verkligen är på bättringsvägen.

23/7 Great!

Nu så har jag tagit mig igenom 3 dagar med underbar löpning. Första dagen lätt men ändå hårt eftersom det var först jätte lång uppvärmning sedan två varv i mördarspåret, vilket innebär 5 mördarbackar. Ni anar inte. Men eftersom jag inte rört mig på 2.5 vecka så gjorde jag det bra. Andra dagen var man som ett ut och invänt fågelbo, för jädrar i mig vilken träningsvärk jag hade. Men detta pass var det hårdaste jag vart med om under alla dessa år som jag spelat fotboll, då kan ni kanske tänka er, eller nej, det är precis det ni inte kan, för det var outhärdligt jätte jobbigt. Ett varv i mördarspåret och sen intervallsträning, jogga mellan en stolpe och kuta två, och detta pågick i 10-15 min. Tio femton minuter låter inte som så lång tid, men ställ er själva och kör ett intervallspass på löparbandet eller gör som vi, gå ut i skogen i löpspåret, också gör precis som vi. Jag lovar dig, det känns. Tredje dagens löpning för den här veckan var 2 varv i löparspåret igen och detta med högre fart. Mitt psyke och min fysik tränas nå otroligt, för på första passet kändes det lite jobbigare, men idag, härlig känsla. I slutet av träningen fick vi löpskolning, vilket menas, man får läras sig att göra effektiva löpsteg. Desto mer man tränar detta, desto snabbare blir man. Så vi fick springa en och en efter några övningar, så fick denna instruktör kolla hur man såg ut när man sprang. För det finns verkligen miljontals olika löpstilar. Jag skulle springa med armarna mer uppåt och i nittio grader, plus att jag ska ta längre steg efter att jag har gjort min explosiva start som jag vinner mycket på de första metrarna. Och jag kan berätta, att jag var den som de såg störst utveckling på, jag sprang mycket snabbare, hur kul var inte detta att höra på en skala 1-10? Jo 20 ;)
Under dessa tre dagar har jag sprungit med en stor blåsa (skavsår) i hålfoten, och detta under båda fötterna. Så man kan säga, jag ger inte upp i första taget, jag biter ihop, för jag dör ju inte av lite skavsår?
Och inte nog med det, så blev det nå fel på bussen att jag fick gå 2.2km om jag ska vara på pricken, själv och barfota. Men inte klagar jag för det inte, på nåt sätt känns det så jävla bra!

Här ser ni en bild på mina väl härdade fötter. Jag varnar känsliga tittare ;) Och det som ni ser är lite mörkt i blåsan är för att tejp suttit där så klistret blev kvar vilket har lett till uppsugning av smuts. Som jag sa, inget jag dör av. För fotboll, kan jag ju lira vare sig vilket ;) 

                 

Idag har jag gått introduktionskursen för övninskörning så nu ni ska jag ut och göra vägarna farliga ska ni få höra. Nej då, jag ska vara så försiktig jämfört med vissa andra, för jag riskerar ju inte bara mitt liv, eller hur?!
Fotbollsträningen idag visade sig vara lika odammad för alla, som tur var. Med några dagar till med boll så är vi finputsade igen.

Imorgon väntar antingen match eller träning, men min inställning ligger på match för nu vill jag kötta på främlingar. Därefter bär det i alla fall av till mitt go hjärta som jag saknat nästan för mycket den här veckan :)

18/7 tiden går fort när man har roligt

Under sommarlovet har vi lyckats tagit oss igenom Ockelbomarknad, som var super skoj. Jag och min älskling har varit ute på Kyrkgrund och tältat, finns inte ord till hur mysigt det var. 
Det har vart fotbollsuppehåll vilket ha inneburit tid för sommarjobb som faktiskt idag har nått sitt slut. Imorgon startar fotbollen och det med tre dagars löpning i mer än en timme. Så vi får väll se hur det kommer att gå nu när man har gjort sig ett försök under uppehållet med en 6 km löptur som ledde till en lätt förkylning. Så den har jag varit rädd om bara för att jag skulle ta mig igenom sommarjobbet lättare. Men till mitt sommarjobb nu då. Ni undrar säkert vad jag sysslat med under dessa två veckor, eller ska man vara exakt, 10 dagar. Jag har jobbat på MHF i Hagsta, vilket är Motorförarnas Helnykterhets Förbund. Då man är med och jobbar för trafiksäkerhet och nykterhet i trafiken. Och nykterhet i trafiken tycker man bör vara en självklar grej, men så är det inte för alla, tyvärr. För lika ofta som man möter en taxi förare efter vägen, så möter man en alkoholpåverkad förare. Med andra ord så har vi serverat gratis kaffe, saft, te, kakor och sålt lotter bara för att förmedla till alla förare att det är minst lika viktigt att ta en paus ifrån körningen så som det är att avstå alkohol i trafiken. Vi har också instruerat krocksläde då man får prova att krocka i 7km/h som är detsamma som att du skulle stå och falla rakt framåt på mage, då får man känna hur viktigt det är att ha bältet på sig. Och då är det viktigt att man sätter bältet riktigt, och det är vad vi har instruerat om på den produkten. 
Vältebilen har varit roligast att instruerat, det är mer instruktioner som gäller där plus att den är mycket lärorik. I denna får man prova på och lära sig hur det är att välta med en bil och ta sig ur bilen i bältet, uppochner. Och alla dessa produkter har vi fått provat, eller snarare, vi har varit tvungna om vi ska få instruera dem. Allt som vi har lärt oss av vältebilen är nog det bästa jag lärt mig under detta år 2010. :
Att ta sig ur själv ur en bil uppochner, att ta ut någon som sitter vid förarsätet som är medvetslös (givetvis så har vi sommarjobbare fått gjort detta på varandra och inte på någon som faktiskt var medvetslös), och tagit oss ur när bilen har stått på sidan med flera passagerare i bilen.
Vi har informerat om alkolås som är MHF's största produkt som de gärna vill ha satt i varenda bil, jag håller fullständigt med dem. Och för er som inte vet vad alkolås är för någonting så är det en dosa som sitter i bilen som man är tvungen att blåsa i innan man får köra bilen, och visar då alkolåset att man är påverkad så startar inte bilen.
Fylleglasögonen har varit något som vart populärast. Det var tre glasögon med olika promille nivåer. De lägsta 0.2 - 0.6 promille, och 0.5 promille var gränsen för rattfylleri för 3 år sedan här i Sverige, nu är det 0.2. De mellersta glasögonen hade 0.7 - 1.0 promille, och 1.0 promille är grov rattfylleri i Sverige, plus att med 0.9 promille i blodet får man köra i Cypern, helt sjukt! De starkaste glasögonen hade 1.2 - 1.5 promille, och det var med dem glasögonen som de flesta olyckor händer med.. Ibland undrar man bara hur dessa människor fick körkort och hur dem ens får behålla dem, inte alla hästar hemma skulle jag vilja säga.

Under den här sommarjobbs tiden så har man lärt sig mer än vad man lär sig i skolan, faktiskt, och detta på 10 dagar. Man har lärt sig mycket inom trafiksäkerhet, speciellt det om bältets sätt att sitta. Hur man som sagt tar sig ur bilen på olika sätt när man voltat. Man har ökat sin sociala kompetens nå otroligt, man har lärt sig hur många olika människor det finns och vilka olika gränser de har osv.
* Hur suveränt sommarjobb som helst!

Jag har även hunnit med att lyckats med detta, det är sällan jag gör såna saker men när de väl händer kan jag kontrollera dem faktiskt helt okej.




Jag bjuder gärna på en gulligull bild på den människa som jag är evigt tacksam att jag träffade på :)


RSS 2.0