Tisdag & Onsdag, lång resa, äntligen framme

Uppstigning 07:30 på tisdagsmorgonen.
Buss till stan.
Tåg till Stockholm 10:30-12:00.
Flyget 15:30-02:00, alltså 10.5 timme. Sov ingenting på flyget.
Vietamesisk tid är svensk tid + 6 timmar. Då vi landade var klockan alltså 08:00.
Bussresa från flygplatsen i Vietnam till Phan Thiet, 5 timmar. Framme på hotellet klockan 15:00 (vietamesisk tid) pga väntan på väskor, tjock trafik och busschaufförsstopp.
När man hoppa ur bussen och var ute i luften ett tag, vilken klimatförändring. Varmt och fuktigt, är det såhär en person med astma känner sig efter en 90 minuters fotbollsmatch? 
Skulle en svensson åka ner hit över en dag med egen bil, denne skulle bli tokig. Här blinkas det, körs på fel sida kors och tvärs, tutas, ojoj ;)
Blev att kasta av sig alla paltor och springa ut på stranden som ligger precis bredvid hotellet, och hoppa i det blå, som var kanske 28 grader varmt. I luften 31 grader. Hoppade i poolen därefter som är stor som en skyskrapa, nästan. Sådär varm brukar inte poolvatten vara.
På med nya kläder och gick efter gatan för att se vad som fanns där, lika så letade vi på någonstans att äta.
Efter många om och men så hittade vi på en nästintill fullsatt restaurang. Har därmed smakat på riktig juice, mango. Tjockare och fruktsötare, alldeles nypressad.
Efter att inte ha ätit på nästan 12 timmar fick det bli pasta carbonara för min del, godaste jag någonsin ätit. Där kan man säga att man lagar mat med hjärtat.
Nu ska jag och brorsan kasta oss i säng, för efter att ha varit uppe 32 timmar i sträck och sovit från och till på bussen väl här nere är man rätt slut.
Imorgon väntas en hel dag med sol, bad, värme och kanske shopping. En enda detalj jag saknar är att min Simon skulle vara här, då är allt fullbordat!

Kommentarer
Postat av: MB

Usch vilken resa... Tur att det är två veckor och det är ju värt det :))))

2012-02-23 @ 13:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0